Geen nieuwjaarsreceptie maar wel kaartje voor Ieperlingen

De nieuwjaarsreceptie lokt normaal een massa volk naar de Ieperse Grote Markt. (Foto TOGH)
De nieuwjaarsreceptie lokt normaal een massa volk naar de Ieperse Grote Markt. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Door de coronamaatregelen annuleert Stad Ieper de traditionele nieuwjaarsreceptie op de eerste zondag van januari. De Ieperlingen krijgen begin 2021 wel allemaal een nieuwjaarskaartje in de bus.

“Door de huidige coronamaatregelen kan de traditionele nieuwjaarsreceptie op de eerste zondag van januari jammer genoeg niet plaatsvinden”, zegt burgemeester Emmily Talpe. “De gezondheid van ons allen primeert nu uiteraard. Alle Ieperlingen krijgen begin januari 2021 een nieuwjaarskaartje van Stad Ieper in de brievenbus. Op die manier hopen we toch een gevoel van samenhorigheid en verbinding te creëren tijdens deze moeilijke tijden”.

Geen afstel

Uitgesteld is bovendien niet afgesteld. Eens het coronavirus bestreden is en de mogelijkheid zich aandient, zal het bestuur werk maken van een ontmoetingsmoment voor alle Ieperlingen. Hoe dit er precies zal uitzien, zal later bekendgemaakt worden.

“2020 was een bijzonder jaar. Er werd veel van jullie gevraagd, daar willen wij jullie allen oprecht voor danken! Op naar een sterk 2021, vol hoop, veel moed en vooral een goeie gezondheid!”, klinkt het op het nieuwjaarskaartje. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier