Geen nieuwe besmettingen in de WZC Andante en Ceres

Burgemeesters Youro Casier (Vooruit) van Wervik en Eddy Lust (Open VLD) uit Menen zijn heel tevreden over de gang van zaken binnen het vaccinatiecentrum Perk Ter Walle.© WO
Burgemeesters Youro Casier (Vooruit) van Wervik en Eddy Lust (Open VLD) uit Menen zijn heel tevreden over de gang van zaken binnen het vaccinatiecentrum Perk Ter Walle.© WO
Redactie KW

Het is duidelijk dat de vaccinaties hun werk doen. Volgens schepen van Zorg Renaat Vandenbulcke (N-VA) zijn er momenteel geen nieuwe besmettingen gemeld in de WZC Andante in Menen en Ceres in Lauwe.

Ondertussen kregen, naast de bewoners van de woonzorgcentra, ook de zorgverleners en 17% van de 65-plussers hun eerste vaccin toegediend. Dat zijn de cijfers van vrijdag 26 maart. In de 18 dagen dat het vaccinatiecentrum van het Park Ter Walle open was, kregen 2.298 inwoners al hun vaccin. Er is een gestage groei in het aanbod van het aantal vaccins voor het vaccinatiecentrum Menen-Wervik . Zo is men al zeker dat er de komende eerste twee weken 3.557 vaccins beschikbaar zullen zijn.

Maatregelen blijven opvolgen

Burgemeesters Eddy Lust (Open VLD) en Youro Casier (Vooruit) uit Menen en Wervik lieten zich lovenswaardig uit over het verloop in het vaccinatiecentrum. “ De inentingen van de beschikbare vaccins verloopt niet alleen zeer vlot in het vaccinatiecentrum, het verloopt vooral zeer menselijk en klantvriendelijk ”, vertellen de burgemeesters. “We merken dat aan de vele positieve reacties die we krijgen via sociale media en van mensen in het vaccinatiecentrum. Een pluim op de hoed van de centrumverantwoordelijken. Zij hebben de werking van ons centrum op zeer korte tijd op poten gezet.”

“Naast de professionele medewerkers hebben ook al meer dan vijftig vrijwilligers hun steentje bijgedragen”, klinkt het nog. “Het is fijn om te merken dat we op zo’n groot aanbod van vrijwilligers kunnen rekenen in deze moeilijke tijden.” Toch blijven de lokale overheden benadrukken dat het belangrijk is om de coronamaatregelen te blijven opvolgen, ook voor wie al ingeënt is. In de voorbije 14 dagen werden in Menen en Wervik samen 372 nieuwe besmettingen genoteerd.

Nuttige reservelijst

Om zeker te zijn dat geen enkel vaccin verloren gaat, legt men een reservelijst aan . Wie tot de doelgroep 65-plussers behoort en op korte termijn beschikbaar is op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag, kan zijn contactgegevens doorgeven via www.menen.be/reservelijstvaccinatie . Na de inschrijving ontvang je via e-mail een bevestiging dat je op de reservelijst staat. Info voor de bewoners van Menen en Wervik op www.menen.be/vaccinatie en via het telefoonnummer 056 284 888.

Dat de reservelijn zijn nut heeft, is nu al bewezen. Al 700 mensen die zich lieten registreren op de reservelijst zijn ook al gevaccineerd. De mensen uit de reservelijst worden opgeroepen, strikt volgens de strategie uitgeschreven door Vlaanderen. “De reservelijst aanvullen blijft cruciaal”, zegt schepen van Welzijn Angelique Declercq (Vooruit) in Menen.

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.