Geen nieuwe besmettingen in basisschool De Graankorrel Wervik

Fée en Millie, de twee dochtertjes van Kwincy Vanneste, waren flink tijdens de coronatest in sporthal De Pionier.©Luc Vanthuyne
Fée en Millie, de twee dochtertjes van Kwincy Vanneste, waren flink tijdens de coronatest in sporthal De Pionier.©Luc Vanthuyne
Redactie KW

Bij de leerlingen, leerkrachten en het personeel van de drie vestigingen van vrije basisschool De Graankorrel in Wervik zijn er na de testing in sportcentrum De Pionier vorige dinsdag gelukkig geen nieuwe besmettingen. Vrijdag gaan de drie vestigingen weer open. Voor één dag, want dan is het krokusvakantie.

Eén leerkracht, één kleuter en negen leerlingen van de lagere school testten vorige week positief. Er werden zo’n 600 kinderen gratis getest. Het UZ Gent zorgde voor verplegend personeel dat niets anders doet dan testafnames. Kinderen die op kosten van de ouders zijn getest door de huisarts, dienen de resultaten van hun eigen test door te geven, vooraleer zich op school aan te melden. Kinderen waarvan de ouders de test weigerden, kunnen vrijdag niet naar school want ze moeten in quarantaine.

Goed nieuws

De directie van De Graankorrel blijft verder inzetten op veilige omstandigheden: afstand, handhygiëne, mondmaskers waar nodig, ventilatie. “De resultaten zijn meteen ook goed nieuws voor de buitenschoolse activiteiten en de sportkampen in de krokusvakantie volgende week”, aldus burgemeester Youro Casier (SP.A).

We peilden bij de burgemeester ook naar de besmettingen in de verschillende vestigingen van het Gemeenschapsonderwijs Futura in Wervik en Geluwe en volgens hem is de toestand daar gelukkig onder controle. (EDB)