Geen Nacht van Vlaanderen in 2021

Een archiefbeeld van de Nacht van Vlaanderen.©Bart Vandenbroucke VDB
Een archiefbeeld van de Nacht van Vlaanderen.©Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Loop- en wandelhappening de Nacht van Vlaanderen die in 2019 in totaal 7.600 deelnemers telde, gaat ook dit jaar niet door. Maar….er wordt gekeken voor enkele alternatieven.

“Met pijn in het hart moeten wij de beslissing nemen dat we de 41ste Nacht van Vlaanderen niet kunnen organiseren door de aanslepende coronamaatregelen”, klinkt het bij het bestuur van de Nacht van Vlaanderen.

“Er zal dus geen ‘Nacht’ georganiseerd worden op 18 juni, maar voor wandelaars en lopers houden we nog enkele alternatieven achter de hand.”

Batjestocht

Op zaterdag 19 juni vindt de Batjestocht plaats vanuit een alternatieve startplaats: Voetbalstadion De Velodroom, Bruggestraat 29, op 200 m van de Industrielaan, waar traditioneel gestart wordt tijdens een ‘normale’ Nacht. De wandelafstanden worden dan 6-10-14-20-24-30 km. Indien er dan nog altijd niet gewerkt mag worden met inschrijvingen en barfaciliteiten, zal de tocht permanent bepijld blijven van 18 tot en met 27 juni.

Wie al ingeschreven was voor de wandeltochten van de Nacht van Vlaanderen zal die inschrijving gewoon kunnen overzetten naar de editie van 2022, op vrijdag 17 juni.

Loopwedstrijd

Op zondag 20 juni heeft de organisatie besloten op een afgesloten circuit van 5 km een paar loopwedstrijden te houden, voor zover de coronamaatregelen het toelaten. Telkens met een beperkt aantal deelnemers van 25, 50 of 100 lopers. Enkel de hogere overheid beslist over het aantal deelnemers.

Voor vragen mag je steeds

Meer info over de wandeltocht: dirk.verduyn@skynet.be . Voor vragen over de loopwedstrijd kan je contact opnemen met André Mingneau via amos@telenet.be met als onderwerp van je mail: “NVV Run 2021”.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.