Geen mensenmassa in Oostendse winkelstraten op zaterdag

© JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De eerste zaterdag nadat de winkels terug de deuren mochten openen na acht weken lockdown verliep in Oostende al bij al rustig.

De grote drukte in de Oostendse winkelstraten bleef zaterdag uit. Na acht weken lockdown openden de winkels maandag opnieuw hun deuren. Ook dan bleef het rustig. Bij sommige winkels was het even wachten, maar veel langer dan vijf minuten wachten was het niet. Opvallend blijft de drukte bij de telecomwinkels. Het circulatieplan wordt goed opgevolgd.

Zaterdagmiddag werd rond 14 uur met 25 procent het hoogste percentage van de dag opgemeten. Dat percentage staat aangegeven op LED-schermen op drie plaatsen in de winkelstraat. De Kapellestraat werd in drie zones ingedeeld. Pas bij 100 procent wordt de Kapellestraat afgesloten. Er worden pas terug mensen toegelaten als dat percentage terug onder de 100 zakt. Het aantal mensen dat de straat inloopt wordt bijgehouden via een automatisch telsysteem. Er was dus nog ruimte zat om extra mensen toe te laten. De eerste week nadat de winkels hun deuren terug mochten openen verliep goed.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier