Geen McBride Run 2021 in Ieper

Redactie KW

De Ieperse McBride Run wordt omwille van de aanhoudende coronamaatregelen niet georganiseerd in 2021. De nieuwe datum wordt 5 juni 2022.

“We dachten dat er met de laatste genomen beslissingen wat perspectief ging zijn en een klein beetje hoop. Op vandaag mogen we zelfs niet met de werkgroep bijeen komen om overleg te plegen,” aldus Ives Goudeseune van Flac Ieper. “De voorbije dagen hebben we dus alles nog eens op een rij gezet. Alle maatregelen op gebied van sport werden verlengd tot 1 april. Op nog geen twee maanden voor de eigenlijke datum zijn we niets zeker. De wetgever noch de Vlaamse Atletiek Liga (Val) kan momenteel evenmin meer duidelijkheid verschaffen.”

Ives Goudseune had de bui zien hangen. “Het zal wel één van de laatste zaken zijn die terug zullen mogen: een massastart met 1.000 atleten en publiek, douches, kleedkamers, een maaltijd, een vol podium. Maar dergelijke wedstrijd willen organiseren zonder enige zekerheid is volgens ons organisatiecomité in overleg met de firma McBride onverstandig.

Afgelasten net voor de wedstrijd is alles behalve correct. De situatie zal voor de volle 100% terug normaal moeten zijn om te kunnen organiseren. Nog steeds kunnen ook de atleten(s) die willen deelnemen zeker niet voldoende bezig zijn om gezond te trainen om op niveau te presteren en dan denk ik vooral aan de amateurloper die er toch zal willen bij zijn.”

In overleg met de firma McBride werd de beslissing genomen om de editie van dit jaar niet te organiseren en alles door te schuiven naar zondag 5 juni 2022.

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.