Geen massa voor visueel kerstspektakel en daar zijn ze in Roeselare best tevreden mee

Het stadhuis werd ondergedompeld in een magische sfeer.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Het stadhuis werd ondergedompeld in een magische sfeer.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vrijdagavond was er voor het eerst een klank- en kerstspektakel te zien in het centrum van Roeselare. Er was wel wat volk, maar geen grote massa en dat was ook de bedoeling. Het spektakel is immers nog elke dag te zien tot begin januari. Tiktok-ster Lana Verkest gaf mee het startschot.

“Roeselare pakt dit jaar uit met een unieke kerst- en eindejaarssfeer vol magie en verwondering, met respect voor de geldende coronamaatregelen”, vertelt burgemeester Kris Declercq. “Roeselare wordt magische stad waar je je bij een bezoek laat onderdompelen in een wereld vol verwondering. Met je beperkte kerstbubbel beleef je zo nog de magie van kerst. Het zijn nu net de kleine zaken die er toe doen en de unieke aankleding en decors die je betoveren tijdens je bezoek.”

“Het Stadhuis en de belforttoren worden het canvas voor een heus klank- en lichtspel. Geef je ogen en oren de kost voor een spektakel waarbij de kerstman en vele andere figuren je meenemen in een sfeervol verhaal met Roeselaarse accenten. Ga zeker ook op zoek naar een voorproefje van het nieuwe stadHUIS in 2024… Deze unieke mapping is t.e.m. 3 januari elke avond tussen 17.30 en 22 uur te zien in een looping. De looping moet ervoor zorgen dat iedereen gespreid in de tijd kan genieten van dit unieke lichtspel. Ook andere gebouwen zullen sfeervol en kleurrijk verlicht worden: de Sint Amandskerk, het KOERSmuseum, Ter Posterie en het Citroenstraatje.”

Dorp van de kerstman

“De Grote Markt huisvest het dorp van de kerstman zelf! Zijn helpers staan hem bij om alle voorbereidingen voor het kerstfeest tijdig klaar te hebben: kerstkoekjes in de bakkerij, cadeautjes worden verpakt en bewaakt door de elfjes, Rudolph het rendier staat klaar om uit te ‘vliegen’, … Tien charmante houten huisjes vertellen een uniek verhaal van de sympathieke man met de witte lange baard in rood pak en zijn vrienden. Geef je ogen er elke dag tussen 11 en 20 uur. de kost en laat je meeslepen in dit sprookjestafereel tijdens een unieke stadswandeling.”

Burgemeester Kris Declercq en Lana Verkest bij de officiële opening van het kerstgebeuren.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Burgemeester Kris Declercq en Lana Verkest bij de officiële opening van het kerstgebeuren.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel

“Langsheen de sfeervol versierde Ooststraat bereik je het Stationsplein dat omgetoverd wordt in een feeëriek winterwonderland. Naast een reuzenkerstboom van 6m hoog ontdek je ook interactieve 3D selfiebooths doorheen het winterdorp in Roeselare. Maak op het ‘Wensenplein van Kerst #VANRSL’ jouw Christmas-selfie(s) in je eigen bubbel en krijg deze als filmpje thuis in je mailbox. In de vier verschillende selfie-decors nemen we jullie mee op een kersttrip rond de wereld, waarbij je in je bubbel kan poseren in verschillende unieke winterdecors! Even poseren op de Times Square van New York, Piccadilly Circus in Londen of op de Kerstmarkt in Keulen : het kan allemaal op het ‘Wensenplein van Kerst #VANRSL’.”

“Niet alleen de pleinen en straten zorgen voor een unieke magische sfeer. Zes grote, verlichte toegangspoorten van 7 m breed en 4,5 m hoog heten je welkom in de wondere Roeselaarse kerstwereld. Ook op de pleinen in de deelgemeenten worden grote eyecatchers geplaatst. Vanaf heden zijn de kerstverlichting en kerstbomen al volop in het straatbeeld aanwezig. Kortom, dit wordt volop genieten vol verwondering in dit unieke kerstdecor met jouw bubbel!”

Er zijn twee shoppingweekends, dit en volgend weekend, waarbij het centrum deels verkeersvrij wordt gemaakt om zo een te grote drukte te vermijden en alles coronaveilig te laten verlopen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.