Geen luxehotel maar wel overdekte marktplaats in Roeselaarse Sint-Amandskerk

© STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Vanaf het voorjaar 2017 wil de stad Roeselare een overdekte marktplaats inrichten in de Sint-Amandskerk. Het stadsbestuur kreeg nochtans ook een voorstel uit de privé-sector om in de kerk een luxehotel te ontwikkelen, maar wees dit af.

De Sint-Amandskerk werd een paar jaar geleden ontwijd en het was niet meteen duidelijk wat de stad van plan was met dit gebouw. Nu legt schepen Nathalie Muylle haar kaarten op tafel : “Op korte termijn willen we hier een overdekte markthal realiseren. Daar zullen één keer per week producten uit Roeselare en omgeving verkocht worden. Op langere termijn denken we ook aan een polyvalente expositieruimte.” Hiermee is alvast duidelijk dat de stad niet van plan is om het gebouw te verkopen. Ook niet aan oud-Roeselarenaar Luc Scherpereel, die concrete plannen had om er een luxehotel, mét sterrenrestaurant en zwembad van te maken.

Luc Scherpereel is alvast erg ontgoocheld. “In andere Europese landen, zoals Duitsland, staan ze te springen om in onbruik geraakte kerken een nieuwe bestemming te geven. Bij ons ligt dat blijkbaar iets anders. Ondertussen ben ik onderhandelingen aan het voeren om in Thüringen in Duitsland een kerk aan te kopen en mijn plannen te realiseren. Roeselare is wat mij betreft een afgesloten hoofdstuk.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier