https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Geen Lichtfeest in Lissewege deze zomer

Een vorige editie van het Lichtfeest in Lissewege© Davy Coghe
Een vorige editie van het Lichtfeest in Lissewege© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Al 21 jaar lang al wordt tijdens het Lichtfeest Lissewege, het “witte dorp”, een weekend lang omgetoverd tot een magische plek in het teken van het licht. Een fonkelend en gezellig feest dat telkens eind augustus duizenden mensen kan overtuigen om Lissewege te bezoeken. Met de corona veiligheidsmaatregelen, zoals die nu bekend zijn en verwacht worden voor de zomermaanden, kan dit jaar deze unieke sfeer en beleving niet plaatsvinden.

“Verschillende scenario’s met reservatiesystemen, vaccinatiebewijzen en sneltests – zoals ze worden opgelegd door het veiligheidscomité bij evenementen voor een groot en zich bewegend publiek – werden overwogen”, zegt de Brugse burgemeester Dirk De fauw. “Die maatregelen zijn misschien werkbaar voor een festival op een afgesloten terrein maar niet in het hart van een dorp met nauwe straatjes en duizenden bezoekers. Voor de beleving en toegankelijkheid van een open en toegankelijk Lichtfeest Lissewege vormen ze een onoverkomelijk obstakel. Deze beslissing was de enig mogelijke.

Op naar 2022

Stad Brugge, Visit Bruges en organisator Brugge Plus beslisten daarom om de editie 2021 niet te laten doorgaan en verder alle aandacht te richten op volgend jaar. De 22ste editie komt er dus eindelijk in ‘22. Een magische cijfercombinatie. Schepen van toerisme Philip Pierins zegt: “Dit betekent echter niet dat we dit jaar op onze lauweren rusten. We spelen de troeven van Lissewege maximaal uit via de marketingkanalen van Visit Bruges (het stadsplan, de site www.visitbruges.be/lissewege , social media, perswerking). Er komt opnieuw ook aandacht in de Vakantiekrant van KW. We mikken op mooie bezoekersaantallen voor onze ondernemers en een fijne, veilige beleving voor de bezoekers.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten