Geen last van de hitte? Ga dan eens per fiets muzikale hotspots ontdekken in de Westhoek

Redactie KW

Greenday en AC/DC traden ooit op in de Westhoek. Je kan de beste muzikale verhalen nu beleven aan de hand van QR-codes langs nieuwe fiets- en wandelroutes.

“We hadden dit jaar in mei enkele activiteiten en evenementen gepland rond Belpop Bonanza Westhoek over muziekbeleving in de streek”, zegt Klaas Kindt, cultuurfunctionaris in Ieper. “Het was een samenwerking tussen Cultuur Poperinge, Cultuurcentrum Het Perron, Art Vort’n Vis en Muziekcentrum Dranouter. Dat kon niet doorgaan omwille van corona. We hadden er al veel werk ingestoken en hopen het volgend jaar te herhalen.”

Dan maar een coronaproof alternatief voor deze zomer. Je kan al sportend kennismaken met de muzikale geschiedenis van de Westhoek. Via twee stadswandelingen in Ieper en Poperinge en twee fietstochten, die het grotere plaatje schetsen met passages in Dranouter en Westouter, gidsen Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) je door de muzikale verhalen die de streek rijk is.

Door met je smartphone de QR-codes te scannen langs de wandel- en fietsroutes, ontdek je verhalen in woord en beeld op plaatsen die een bijzondere band hebben met de muzikale belevenissen van de streek. Het routeplan is digitaal te downloaden via de website van Het Perron of kan afgehaald worden in de toeristische dienst van Ieper en Poperinge.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier