Geen Land of Love dit jaar, maar wel zomerse pop-upbar Garden of Love

In Torhout niet genieten van muziek en een drankje op het festival Land of Love dit jaar, maar wel in de zomerse pop-upbar Garden of Love. © JS
Johan Sabbe

De organisatoren van Land of Love moesten hun dancefestival dit jaar annuleren vanwege de coronacrisis, maar in extremis hebben ze beslist om net naast de festivalweide aan de Steenveldstraat in Torhout de zomerse pop-upbar Garden of Love te organiseren: van vrijdag 31 juli tot en met zaterdag 29 augustus, de dag waarop Land of Love had moeten plaatsvinden. UPDATE: de opening is vanwege de nieuwe opmars van corona voorlopig uitgesteld.

“Het coronavirus trok een lelijke streep door onze rekening”, zeggen de organisatoren Frederick Muys en Frederik Desmet. “Na rijp beraad hebben we ons festival afgelast en dus leek het een stille zomer te zullen worden. We zijn echter blijven nadenken over een manier om Land of Love levendig te houden. En zo is het project Garden of Love ontstaan, een zomerse pop-upbar, geïnspireerd op het festival. De bar nestelt zich op nagenoeg dezelfde locatie: op het parkeerterrein net naast de oude spoorwegbedding De Groene 62.”

Het verschil maken qua aankleding en sfeer

In de loop van komende week start de opbouw van de zomerbar. De organisatoren kunnen putten uit de vaste stock van decoratieve elementen van het festival Land of Love. De aanwezigen mogen zich bijgevolg aan een feeëriek en sprookjesachtig decor verwachten.

“We zijn ons ervan bewust dat zomerbars momenteel op veel plaatsen als paddenstoelen uit de grond schieten”, zegt Frederick Muys. “Maar we zijn ervan overtuigd dat we het verschil kunnen maken qua aankleding en sfeer. Sowieso komt de veiligheid op de eerste plaats. De aanwezigen moeten onbezorgd kunnen genieten van de groene omgeving en de achtergrondmuziek. We zullen de bubbels ver genoeg uit elkaar plaatsen, we zorgen voor voldoende ontsmetting en onze medewerkers zullen opgeleid worden op basis van de geldende coronamaatregelen. Uiteraard zullen we de evolutie van het virus met argusogen volgen.”

Maximumcapaciteit van 250 bezoekers

Het volledige programma en alle info worden bekendgemaakt via de gloednieuwe website Garden of Love de bijhorende Facebook-pagina. Er zijn onder meer thema-avonden voorzien in de sfeer van water, vuur, aarde en lucht. Op zondagnamiddag wordt er extra aan de kinderen gedacht en op donderdagavond kan iedereen komen uitblazen bij een afterworkdrink.

“Op zaterdag 29 augustus, de dag waarop het eigenlijke festival had moeten plaatsvinden, eindigt de zomerbar”, aldus Frederik Desmet. “Op die slotavond willen we op een waardige, maar kleinschalige manier met een link naar Land of Love uitpakken. Ook wist een klein vogeltje ons te vertellen dat er wellicht wat tickets voor de editie van het festival in 2021 te rapen zullen vallen.”

Garden of Love zou bij de start op vrijdag 31 juli open zijn van 17 tot 1 uur, maar die opening is uitgesteld tot een nog te bepalen datum. Op de andere dagen tot en met 29 augustus zou de bar open zijn op donderdag van 14 tot 23 uur, op vrijdag van 16 tot 1 uur, op zaterdag van 14 tot 1 uur en op zondag van 14 tot 23 uur. Een halfuur voor sluitingstijd wordt het laatste drankje geschonken. De maximumcapaciteit van het terrein is 250 bezoekers.

Info: Garden of Love

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier