Geen Kustschlagerfestival én ook geen andere events in Plopsaland De Panne

Gastheer Paul Bruna zou vier woensdagnamiddagen optreden in het Proximus Theater van Plopsaland, maar dat gaat helaas niet door. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Het Kustschlagerfestival 2020 in het Proximus Theater in Plopsaland De Panne gaat niet door. Even zag het er naar uit dat dit event op 9, 16, 23 en 30 augustus wél kon plaatsgrijpen, maar na de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad om het aantal aanwezigen in een zaal te verminderen van 200 naar 100 besloot Neptunus-pro om de shows te annuleren. Plopsa liet ook al weten dat er geen andere shows en events in de Plopsa-parken tot het einde van de herfstvakantie plaatsgrijpen.

Trouwe fans en de vele medewerkers van het Kustschlagerfestival zullen natuurlijk ontgoocheld zijn. Geen gezellige woensdagnamiddag op 9 september met optredens van Sam Gooris, Lindsay en Paul Bruna. Er zullen ook geen leuke liedjes te horen zijn op woensdag 16 september van Vader Abraham, Paul Bruna en Sandra Kim. De uitverkochte show van woensdag 23 september met Paul Bruna, Willy Sommers en Yves Segers gaat ook niet door net zoals de laatste show op woensdag 30 september met Paul Bruna, Garry Hagger en Laura Lynn. Dit is een flinke streep door de rekening van de organisatoren, die ieder jaar zorgen voor vier heel leuke woensdagnamiddagen vol toffe muziek. Wie al een ticket aankocht, wordt door de organisatie zelf gecontacteerd. We vroegen naar een reactie aan initiatiefnemer van Neptunus-pro Dieter Bruneel, die in september eerstkomend al voor de elfde keer met het Kustschlagerfestival te gast zou zijn in Plopsa De Panne. “Het is heel jammer. We weten dat veel van onze bezoekers het Kustschlagerfestival zelfs als een lichtpunt zagen. Ons vooral oudere publiek keek daar al naar uit. We hadden al gigantisch veel geïnvesteerd in mondmaskers, handgel, plexiglas.. We deden dus al veel kosten om onze vier woensdagnamiddagen te kunnen laten doorgaan. We wilden van het Kustschlagerfestival een voorbeeldevenement maken voor het hele land. Daarom dat we al zoveel investeerden, maar nu moeten we het annuleren. We willen immers geen risico’s nemen. Het is jammer, maar dit is de realiteit.” (PADI)

Ook geen optreden van Laura Lynn op woensdagnamiddag 30 september in Plopsa De Panne.
Ook geen optreden van Laura Lynn op woensdagnamiddag 30 september in Plopsa De Panne.© PADI/Jens

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.