Geen Kunstenfestival Watou deze zomer

Redactie KW

Het stadsbestuur van Poperinge besliste om het Kunstenfestival Watou 2020 deze zomer niet te laten doorgaan. De recente richtlijnen vanuit de federale overheid, bekendgemaakt op vrijdag, bieden geen duidelijk perspectief voor het organiseren van een evenement als het kunstenfestival.

“De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus bemoeilijken al enkele weken de inhoudelijke en praktische voorbereidingen van het kunstenfestival. Prioritair is heden de veiligheid en de gezondheid van de medewerkers, de inwoners van Watou, de kunstenaars, de dichters en de bezoekers. Deze kunnen nu helaas niet gegarandeerd worden”, zegt de Poperingse burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Het stadsbestuur kwam daarop in overleg met zijn medewerkers en de curatoren tot de onvermijdelijke beslissing om de editie van 2020 te verplaatsen naar de zomer van 2021. Het onderzoekstraject onder het mentorschap van Koen Van Mechelen, waarvoor 220.000 euro subsidie is goedgekeurd, schuift ook een jaar op.

Chantal Pattyn, Benedicte Goesaert en Peter Verhelst zullen ondertussen samen met de aangeschreven kunstenaars en dichters de 40ste editie van het Kunstenfestival verder vorm geven, zodat de zomer van volgend jaar een echt feest van de kunst en de poëzie kan zijn. Het stadsbestuur bekijkt samen met haar partners ook hoe ze dit jaar de zomer in Watou en Poperinge toch wat extra glans kan geven en toch die schoonheid van het Kunstenfestival in een of andere vorm naar de Westhoek kan brengen. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.