Geen kleurstoffen tijdens viering 100 dagen in Roeselare

Het poeder zorgde eerder al voor problemen. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Volgende week donderdag 16 en vrijdag 17 januari vieren de laatstejaars in Roeselare hun 100 dagen. Daarbij mogen ze dit jaar geen kleurstoffen gebruiken, nadat er vorig jaar enkele problemen waren.

Tijdens de viering van de 100 dagen is het verboden om kleurpoeder te gebruiken. Dat was de laatste jaren, samen met de vetstift, een topper. Het zorgde echter ook voor overlast en beschadiging van openbaar domein. Dat wil de stad nu vermijden door een verbod op te leggen. Er geldt ook een algemeen verbod voor minderjarigen en deelnemers aan de 100 dagen om op openbaar domein in het bezit te zijn van fluitjes, vuurwerk, alcohol of vetstiften.

Verder moet het vooral een feest worden. Het thema verwijst naar de jaren 20 van de vorige eeuw, maar ook naar het geboortejaar van heel wat laatstejaars. Een 100 dagen met tweetjes dus.

Het 100 dagenfeest start donderdag 16 januari om 17 uur met een groot festivaldorp op het Polenplein. “Het 100 dagencomité was uiterst creatief en ze halen ook dit jaar opnieuw alle troeven uit de kast met optredens van Pendrew, Blowout, Mr. Beard, ANONYMIZE en Mr. Majar. Op vrijdagmorgen 17 januari kunnen de laatstejaars genieten van een ontbijt op het Polenplein. De band Exception zorgt er van 7 tot 8 uur voor de nodige muzikale ondersteuning”, vertelt burgemeester Kris Declercq.

Polenplein autovrij en fietsenstalling op Botermarkt

Door al dit feestgedruis is het Polenplein autovrij vanaf donderdag 16 januari om 6 uur tot vrijdag 17 januari om 12 uur. Met uitzondering van 20 parkeerplaatsen aan de kant van het VISO die tijdelijk een ‘Kiss & Ride’ zone worden. Er komt ook een fietsenstalling op de Botermarkt, waarvoor de Botermarkt afgesloten wordt van donderdag 16 januari om 12 uur tot en met vrijdag 17 januari om 12 uur.

100 dagen comité

Het 100 dagen comité, bestaande uit vertegenwoordigers uit alle Roeselaarse scholen is ook dit jaar een succesformule gebleken. Van oktober tot januari verzamelden ze wekelijks om een spetterende 100 dagen in mekaar te boksen. Onder begeleiding van de jeugdwerkers gingen de comitéleden gretig op zoek naar sponsors, Dj’s, T-shirts,….

De nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 januari sluiten de cafés van 2 tot 6 uur. Voor de nachtwinkels geldt een verbod op het verkopen van alcohol aan minderjarigen en deelnemers aan de 100 dagen van donderdag 16 januari om 20 uur tot vrijdag 17 januari om 7 uur. De vorige jaren was dat ook al het geval.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier