Geen klasfoto’s door corona? Dan zorgt VMS in Roeselare voor een quarantainekalender

De Vrije Middelbare School van Roeselare maakt elk jaar een fotokalender met alle leerlingen en personeelsleden. Het initiatief ontstond tien jaar terug naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de school. Sindsdien bieden we de VMS-gezinnen elk jaar een mooie kalender aan. Elke klas en elke vakgroep met leerkrachten wordt professioneel in beeld gebracht. Dit initiatief wordt door de leerlingen en ouders erg gesmaakt.

“In coronatijden zijn groepsfoto’s echter geen optie. Het zag er dan ook lange tijd naar uit dat er in 2021 geen VMS-kalender zou komen. Tot we het idee kregen om elke leerling en elke leerkracht apart te fotograferen en die foto’s te verwerken in een unieke fotomontage”, horen we van directeur Nele Goethals.

“Na de kerstexamens organiseerden we twee dagen lang een fotoshoot die volledig coronaproof was. Elke VMS’er werd door de professionele fotografen Stefaan Beel en Wout Beel in een witte box gefotografeerd. Onze ICT-leerkrachten gingen vervolgens aan de slag om alle individuele foto’s te verwerken in een mooie box. Dat resulteerde in 52 foto’s waarbij elke leerling of leerkracht ‘in quarantaine’ in zijn box zit, maar waarbij de klasgroep of leerkrachtengroep toch één mooi geheel vormt.”

“Dankzij de medewerking van onze sponsors kunnen we deze kalender gratis aan alle VMS’ers aanbieden. In tijden waarin veel initiatieven op scholen noodgedwongen wegvallen, zijn we blij dat een vaste waarde als de VMS-kalender toch kan verschijnen. De kalenders worden vandaag en morgen aan de leerlingen overhandigd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.