Geen kerstreveillon voor senioren in Bredene

Jens Vanhooren (voorzitter kerstreveillon), Patricia Deknuydt (de nieuwe voorzitter van de vzw Bono) en burgemeester Steve Vandenberghe gelasten het kerstreveillon met spijt in het hart af. © gf
Redactie KW

De initiatiefnemers zijn er het hart van in maar beslisten deze week unaniem dat het jaarlijkse kerstreveillon voor senioren in Bredene niet kan plaatsvinden.

Jens Vanhooren (voorzitter kerstreveillon), Patricia Deknuydt (de nieuwe voorzitter van de vzw Bono) en burgemeester Steve Vandenberghe gaven deze week toelichting.

“Door het oplopende aantal coronabesmettingen wordt Vlaanderen weer een rode zone. Er is deze week een stijging van 50 procent besmettingen en sterfgevallen”, verduidelijkt Patricia De Knuydt. “Voorzichtigheid is dus geboden.”

Geen enkel risico

Burgemeester Vandenberghe begrijpt de beslissing van het bestuur. “Er is blijkbaar een verminderende immuniteit bij de leeftijdsgroep boven de 65 jaar en de regering wil deze groep de komende maanden een derde prik aanbieden. Het vaccinatiecentrum in onze gemeente blijft daarom voort open.”

“Op dit feest zijn er telkens 500 inwoners van boven de 60 jaar aanwezig en ook de vele vrijwilligers behoren hoofdzakelijk tot die leeftijdsgroep. Komt daar nog bij dat diezelfde vrijwilligers ook instaan voor het vervoer naar het feest. Ons bestuur meende dan ook unaniem dat in deze geen enkel risico genomen kon worden. Wij vinden het enorm jammer, want het is nu de tweede keer dat door corona het feest wordt afgelast. Wij kijken hoopvol uit naar 2022 en naar de 44ste editie!’, besluit Jens Vanhooren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.