Geen kerstman, wel extra versiering, wandeling en Huis van de Kerstman in park Baron Casier

Schepenen Pietro Iacopucci en Kristof Chanterie in het park Baron Casier, waar het Huis van de Kerstman zal staan. © PNW
Redactie KW

Zonder ijspiste, kerstchalets en misschien ook horeca belooft de eindejaarsperiode behoorlijk troosteloos te worden. De stad probeert er toch de goede moed in te houden en voorziet daarom extra kerstversiering, een coronaproof wandeling door het centrum én het Huis van de Kerstman.

Met veel lichtjes, kerstbomen en rode lopers in de centrumstraten wil Waregem tijdens de eindejaarsperiode veel shoppers naar de stad lokken. De cafés en de ijspiste met de kerstchalets zorgen dan weer voor de nodige animatie tijdens het shoppen. Niets van dat alles in 2020, om de bekende redenen. Dik twee weken geleden beslisten gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) en alle West-Vlaamse burgemeesters dat alle kerstmarkten en ijspistes al zeker tot en met 3 januari verboden zijn. Door de semi-lockdown waarin we ons bevinden, is winkelen helemaal niet aan de orde.

Coronaveilige wandeling

Toch zal er in december iets te beleven zijn in Waregem. Het stadsbestuur speelt in op de wandelwoede in Vlaanderen en stippelde een coronaveilige wandeling van 2 à 3 kilometer uit. “Die loopt langs de Zuidboulevard, de verschillende winkelstraten en het park Baron Casier. Daar zal je een bezoekje kunnen brengen aan het Huis van de Kerstman”, vertelt schepen van Feestelijkheden Pietro Iacopucci (CD&V).

Dat huis krijgt een plaatsje achter het kasteel en zal feeëriek verlicht zijn. “Het was de bedoeling dat de kerstman op bepaalde tijdstippen aanwezig zou zijn, maar dat kan uiteraard niet.”

Eerst enkele cadeautjes kopen en daarna met de kinderen een bezoekje brengen aan het park – schepen Kristof Chanterie

Het stadsbestuur maakt zich sterk dat het Huis van de Kerstman een waardige vervanger kan zijn voor de ijspiste en hoopt dat veel gezinnen de wandeling een kans geven. “Wie de volledige route afstapt, maakt kans op enkele mooie prijzen”, zegt schepen Kristof Chanterie. “We hopen ook dat de handelaars vanaf half december opnieuw mogen openen, zodat de wandeling van pas komt tijdens de eindejaarsshopping. Eerst enkele cadeautjes kopen en daarna met de kinderen een bezoekje brengen aan het park.”

Vanaf begin december zal het Huis van de Kerstman zijn plekje hebben in het stadspark. Tegen dan zullen ook de lichtjes, kerstbomen en de rode lopers het centrum opfleuren.

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier