Geen kermis, maar wel oliebollen in Poperinge

© MD
Redactie KW

Kermissen blijven tot nader order verboden. “De stad Poperinge kon dus niets anders dan met spijt in het hart de julifoor – gepland van 4 tot en met 13 juli – annuleren. Om het leed te verzachten en de Poperingenaars alsnog een kermisgevoel te geven, nam de stad wel het initiatief om de drie oliebollenkramen, die traditioneel op de julifoor staan, één weekend naar het stadscentrum uit te nodigen”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Dat oliebollenweekend staat gepland op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juli, telkens van 16 tot pakweg 23 uur. Gino Stappers neemt zijn traditionele plaats in op de Paardenmarkt. John Daelman (Gezondheidsapotheek) staat centraal op de Grote Markt en Charles Hallaert (Gents gebak Pauwels) krijgt een plaats bij het stadhuis.

De drie uitbaters serveren enkel oliebollen en hanteren dezelfde verkoopprijzen. Zij nemen de nodige maatregelen om de verkoop coronaproof te houden. “In ruil voor deze stadsactie geven de drie uitbaters elk 600 oliebollen gratis aan de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra Proventier, OLV Gasthuis en Emmaüs”, aldus Bart Wemaere, diensthoofd Vrije Tijd van de stad.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier