Geen kermis in Zonnebeke en Passendale: “Alternatief uitdokteren”

Burgemeester Dirk Sioen. © NVZ
Redactie KW

Zowel Zonnebeke als Passendale vieren het einde van de zomer begin en half september met een groot dorpsfeest. Wegens covid-19 gaan beide feesten echter niet door.

In het weekend van 6 september stond normaal in Zonnebeke Park ’20 gepland. Het is een formule met muziek, vuurspektakel en kermis. Halverwege de maand wordt normaliter dezelfde formule herhaald in Passendale met ‘Passchendaole kerremesse’. Beide activiteiten gaan dit jaar echter niet door.

“Door covid-19 hebben we beide activiteiten voor dit jaar afgelast”, stelt burgemeester Dirk Sioen. “We kwamen samen met de veiligheidscel in aanwezigheid van onder meer het gemeentebestuur, gemeentelijke diensten, noodplanning, politie, brandweer en medische sector. We kwamen tot het besluit dat het bij beide manifestaties praktisch onmogelijk is de veiligheidsvoorschriften te garanderen. Vandaar het besluit om beide kermissen te schrappen dit jaar.”

Alternatief

“Het virus is opnieuw aan een opmars toe en we willen niemand in gevaar brengen. De gezondheid van de bevolking komt immers op de eerste plaats. Ik wil nogmaals van de gelegenheid gebruik maken om iedereen op te roepen zich aan de opgelegde regels te houden. Nu beide kermissen werden geschrapt zullen we nog samenzitten om een alternatief uit te dokteren voor onze inwoners.”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier