Geen halloweengriezeltocht maar wel sfeervolle decoratie in Sint-Idesbald

Elk jaar wordt de wijk ‘Baaldje’ tijdens de herfstvakantie omgetoverd tot de griezeligste plek in Koksijde. De jaarlijkse Halloweenstoet is een traditie die massa’s volk lokt… Maar deze herfstvakantie noodzaakte het griezelige coronaspook de burgemeester om op de valreep alle activiteiten tot na de herfstvakantie te annuleren. Toch bedacht de schepen van Toerisme een alternatief…

Schepen Dorine Geersens (links) en vrijwilligster Annik De Pecker. © MVO

Dorine Geersens, schepen van Toerisme, vond het bijzonder jammer dat er dit jaar niks te beleven zou zijn in Sint-Idesbald: “Baaldje is onze badplaats die elk jaar symbool staat voor alles wat Halloween ademt… De week van de herfstvakantie koppelen we daar een uitgebreid programma aan, met een hele reeks griezelige workshops voor kinderen zoals goochelen met spinnen, halloweenspookjes maken, pompoenen uithollen en versieren, een doolhof maken op het strand… Onze griezeltocht is altijd de kers op de taart.”

Versieren in de regen

“Dat er dit jaar niks zou gebeuren, dat vond ik niet kunnen! Daarom hebben we beslist om de winkelstraat, de Strandlaan, tot aan de horloge op de Zeedijk, aan te kleden met halloweendecoratie. Zo valt er toch iets te beleven en roepen we toch de halloweensfeer op! Daarvoor konden we rekenen op de medewerking van vrijwilligers van het Bloemencomité die in de gietende regen alle bloembakken opgefleurd hebben met pompoenen, heksenbezems, spinnen en spinnenwebben… Aan de Zeedijk hebben onze mensen lampions opgehangen en daar zal ’s avonds een sfeervolle halloweenverlichting branden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.