Geen groot scherm in Zwevegem, wel livestream om uitvaart verongelukte Kato (12) te volgen

© Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Er komt dan toch geen groot scherm om vrijdagmiddag de uitvaart van Kato Vandenbogaerde (12), het meisje dat vrijdag verongelukte, te volgen in Zwevegem. De familie was akkoord met dat plan, maar in het licht van de geldende coronamaatregelen kon de gouverneur geen toelating verlenen. Wel zal de uitvaart te volgen zijn via een livestream van de begrafenisondernemer.

Het tragische ongeval vorige week vrijdag in de Bekaertstraat in Zwevegem beroert nu al enkele dagen de hele gemeente en wijde omgeving. Kato Vandenbogaerde (12) overleed er toen ze onderweg naar school met haar fiets ten val en onder een vrachtwagen terechtkwam. Op de plek van het ongeval liggen intussen tientallen bloemen, kaartjes, knuffels en tekeningen, ter nagedachtenis van Kato.

Omdat heel Zwevegem zo erg meeleeft met de nabestaanden kwam de vraag om de uitvaart komende vrijdag op groot scherm te kunnen volgen. De familie ging daarmee akkoord, maar door de geldende coronamaatregelen kan een groot scherm op een open locatie in Zwevegem niet. Voor de uitvaart bij Begrafenissen Messiaen geldt een maximumcapaciteit van 200 personen. Enkel mensen met een uitnodiging zijn er vrijdag welkom. “Kom dus niet massaal naar de aula”, roept de familie op.

De uitvaart zal wel online te volgen zijn via een livestream. Onder meer de schoolgenoten van het Rhizo College Zwevegem en de leden van KSA ‘t Vlinderke zullen dat in beperkte groepjes doen. Iedereen wie dat wil, kan vrijdagmiddag vanaf 11.15 uur ook inloggen via http://ervine.be/messiaen-begrafenissen-zwevegem/. Door stream 1 te kiezen en het wachtwoord ‘vandenbogaerde081’ in te vullen, krijg je toegang tot de stream.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier