https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Geen feestdorp tijdens BK tijdrijden in Ingelmunster, EK voetbal ook niet op groot scherm te zien

De voorbije jaren groeide het Marktplein van Ingelmunster uit tot dé hotspot in de regio om de Rode Duivels aan te moedigen. Dit jaar zal het ook hier erg stil blijven.©PATRICK DEPYPERE
De voorbije jaren groeide het Marktplein van Ingelmunster uit tot dé hotspot in de regio om de Rode Duivels aan te moedigen. Dit jaar zal het ook hier erg stil blijven.©PATRICK DEPYPERE
Philippe Verhaest

De BK tijdrijden van woensdag 16 juni krijgt geen extra feestelijkheden of randanimatie. Ook het EK voetbal zal in Ingelmunster niet op een groot scherm te zien zijn. Dat laat de coronacrisis jammer genoeg niet toe.

Het gemeentebestuur van Ingelmunster had opnieuw plannen om de wedstrijden van het EK voetbal uit te zenden op groot scherm op het Marktplein. Even was er nog goede hoop dat dit zou kunnen doorgaan, maar het coronadoek is nu toch gevallen over deze plannen. Willy Sommers, die geboekt stond voor na de wedstrijd tegen Denemarken op donderdag 17 juni, beloofde wel om te komen optreden zodra dit mogelijk is, en houdt zijn agenda vrij voor een volgend feestje in Ingelmunster.

Schepen van evenementen Trui Lambrecht (De Brug): “Het is spijtig, want we waren er echt helemaal klaar voor. Maar bij het eerstvolgende WK of EK waarbij de Rode Duivels geselecteerd zijn, staan we er zeker opnieuw.”

BK tijdrijden in afgeslankte vorm

Op woensdag 16 juni vindt het BK tijdrijden plaats in Ingelmunster. Er wordt zeker gekoerst, maar zonder bijhorende feestelijkheden en randanimatie. Of er publiek mag aanwezig zijn, valt nog af te wachten.

Trui Lambrecht: “Tien dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk zullen de renners wel hun conditie etaleren in de straten van Ingelmunster en Izegem. De wedstrijd zal gereden worden, maar in afgeslankte versie. Er zijn geen VIP-ontvangsten en Forza Lampaert zal ook geen fandorp neerpoten op het Marktplein. Maar we hebben goede hoop: we dienden al een aanvraag in om in 2024 de renners in alle glorie opnieuw te mogen ontvangen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.