Geen extra maatregelen in De Panne dit weekend

In de Zeelaan geldt eenrichtingsverkeer. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Voor veel mensen betekent de feestdag van 15 augustus een extra dagje vakantie en ze maken er dus een verlengd weekend van. In De Panne worden er echter geen extra maatregelen genomen. De Zeelaan wordt niet verkeersvrij gemaakt in tegenstelling tot de voorbije weekends.

Daarmee anticipeert De Panne op de drukte en geeft het voetgangers en fietsers meer plaats. Die drukte wordt gemeten aan de hand van de druktebarometer op de website www.safesummer.be.

Dit weekend zal de Zeelaan niet afgesloten worden. Het lokaal bestuur is ervan overtuigd dat de huidige maatregelen van het Safe Summerplan zullen volstaan. Dat betekent: mondmaskerplicht op het volledige grondgebied, een aangepast circulatieplan met eenrichtingsverkeer in de Zeelaan, het houten pad (de ‘planché’) op het strand voor wandelaars, gocarts en mindervaliden, extra sanitaire installaties verspreid over het grondgebied, duidelijke signalisatie in het straatbeeld over alle genomen maatregelen met stickers, borden, verf op de grond, ledschermen, kleurrijke Safe Summercoaches.

Ook de zaterdagmarkt van 15 augustus gaat niet door, net zoals de voorbije weken. Dat werd eerder al beslist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier