Geen excuses om niet te sporten: Crunchy-fit combineert fitness, broodjeszaak én speelhoek

Eigenaars Emely Arnoys en Lieven Ostyn bij hun gloednieuwe zaak. © LC
Redactie KW

Crunchy-fit is de nieuwste zaak in Westende-Dorp, een speciaal concept want ze combineert een fitnesscentrum en een broodjeszaak. Emely Arnoys en Lieven Ostyn zijn eigenaars van het nieuwe bedrijf maar ook in het echte leven vormen ze een koppel. Vicky Hogie houdt zich vooral bezig met de administratieve kant van het verhaal.

“Crunchy bestond al in Nieuwpoort, voor we aan dit project begonnen. Dit was toen enkel een broodjeszaak. Maar omdat mijn man Lieven zoveel hield van fitness, gingen we brainstormen over een uitbreiding van onze winkel. Daar komt natuurlijk veel bij kijken. Eerst en vooral een voldoende grote ruimte vinden om iets dergelijks op te starten. Die vonden we in het Indoor Speeldorp Babelou. We merken ook dat kinderen dikwijls een knelpunt zijn om niet te kunnen sporten, wij willen ook de kindjes welkom heten in onze zaak, en terwijl mama of papa aan het sporten zijn, kunnen de kids zich uitleven in de speelhoek”, zegt zaakvoerster Emely.

“Voor ik mee in het bedrijf stapte had ik een kinderopvang, waar ik jammer genoeg mee moest stoppen wegens medische problemen. De boekhouding doen van Crunchy-fit is heel erg leuk, ik word nauw betrokken bij alle beslissingen. Het is fijn dit samen op te bouwen”, legt Vicky uit. “Nu is het de bedoeling de groepslessen op punt te zetten”, gaat Lieven verder.

Terwijl ouders aan het sporten zijn kunnen de kinderen zich uitleven

“Vanaf januari plannen we bijvoorbeeld kinder- en kleuterdans, maar ook voor senioren zullen er programma’s komen. Vanaf dit weekend kan iedereen zich inschrijven in ons fitnesscentrum. Er zullen gratis hapjes en drankjes zijn, maar je kan ook al een aantal demolessen volgen. Bij ons kan je onder andere Zumba en Pilates volgen en op dinsdagvoormiddag Spinning. Na de workout kan je een douche nemen en fris aan je werkdag beginnen.”

“Ook in de broodjeszaak willen we de gezonde lijn verdertrekken door gezonde ontbijtjes en smoothies te serveren. Pas op, voor wie dat wil is er ook een smos te verkrijgen hoor”, lacht Emely.

Kortingsbonnen

“Momenteel is de meeste stress voorbij, alles is klaar voor de opening, het bureauwerk kan nu beginnen. Werkmannen liepen van in april af en aan in het gebouw en nu zijn het enkel nog de kleine aanpassingen die verricht moeten worden. Er is bijvoorbeeld een aparte ingang gemaakt voor de fitness, zo hoef je niet door de horecazaak in je jogging. Op 1 november opent de zaak voor vrienden en familie, vanaf 2 en 3 november is iedereen welkom, we geven ook een aantal kortingsbonnen weg, en we geven uitleg aan de geïnteresseerden.”

De broodjeszaak is open van maandag tot vrijdag van 8 tot 20.30 uur, op zaterdag en zondag is dat van 9.30 tot 16 uur. De fitness is dan weer open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 21.30 uur en in het weekend van 8.30 tot 16 uur.

(RDB)

Info: Crunchy-Fit, Lombardsijdelaan 167, Westende, www.crunchy-fit.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier