Geen EK-scherm in OC De Schouw in Lichtervelde

Dergelijke juichtaferelen zullen we deze zomer jammer genoeg niet zien in De Schouw.©Kurt Desplenter Kurt Desplenter
Dergelijke juichtaferelen zullen we deze zomer jammer genoeg niet zien in De Schouw.©Kurt Desplenter Kurt Desplenter
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Johan Vandenbussche (SOMM) peilde tijdens het vragenkwartier van de raad welke zomerse activiteiten in de gemeente zullen kunnen doorgaan. Schepen van sport Els Kindt (CD&V) wist te vertellen dat het live volgen van het Europees kampioenschap voetbal op groot scherm in OC ‘De Schouw’ niet doorgaat.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“We krijgen veel de vraag hoe de zomer er zal uitzien in Lichtervelde”, vertelt Johan Vandenbussche. “Er vinden traditioneel een aantal grote activiteiten plaats zoals de kermis in september en de wielerwedstrijden. Is er al beslist wat wel doorgaat of niet doorgaat of eventueel in een andere formule plaatsvindt?”

“We zijn nog aan het afwachten wat vanaf 1 juli al dan niet mogelijk zal worden”, weet burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (CD&V). “Het ministrieel besluit daaromtrent is er nog niet. Een aantal grote activiteiten zoals ‘Lichtervelde Schouwt’ staat zeker op de planning om te organiseren, maar dat evenement gaat pas het eerste weekend van september door. We zijn ook aan het afwachten wat er allemaal zal kunnen rond kermissen. Er zal ook in overleg met de foorreizigers bekeken worden wat er kan doorgaan.”

Sportschepen Els Kindt wist alvast te vertellen dat de vertoning van het EK voetbal op groot scherm in De Schouw niet doorgaat. “We zouden een 30-tal tafels van telkens 4 personen kunnen plaatsen”, weet de schepen. “Het is altijd onze bedoeling geweest om de kas te spijzen van de verenigingen met dit evenement, maar als we dit op deze manier moeten organiseren gaat dat niet lukken. Een vertoning op groot scherm als bijvoorbeeld de tennis- of voetbalclub zijn kantine openstelt kan wel, maar dan wel in overleg zodat alles volgens de maatregelen verloopt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.