Geen drive-in cinema van Kinepolis, Kortrijk kiest voor lokaal initiatief

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Bioscoopketen Kinepolis kondigde vandaag ‘Kinepolis on Tour’ aan. Waarbij ze telkens in een andere stad halt houden met een drive-in bioscoop. Maldegem en Bilzen staan op de lijst, maar Kortrijk niet. En dat is niet toevallig.

De Kortrijkse burgemeester, Vincent Van Quickenborne, kondigde enkele weken geleden nochtans aan dat er misschien een drive-incinema zou komen op de parking van Kinepolis, aan Kortrijk Xpo. Dat werd bevestigd door een woordvoerder van Kinepolis. “Maar we focussen eerst op het opnieuw openen van onze zalen”, klonk het toen.

Bij een drive-in cinema kan je gezellig in je wagen blijven zitten terwijl je naar een film kijkt. Het concept bestaat al langer, maar wint in onze buurlanden aan populariteit sinds het begin van de coronacrisis. Omdat niemand uit zijn wagen stapt, is er haast geen kans op besmetting. Een grote parking, zonder obstakels die het zicht beperken, is daarbij een absolute noodzaak. Kortrijk Xpo, gelegen naast Kinepolis Kortrijk, beschikt over zo een parking.

Maar toch stapt de stad niet mee in het verhaal van Kinepolis. “Het klopt dat we dat niet doen”, reageert burgemeester Vincent Van Quickenborne. “Kinepolis gaat sowieso terug open vanaf 1 juli.” Een tweede cinema naast de deur zou dus weinig zin hebben. “Wij mikken eerder op een lokale, kleinschaligere openluchtcinema. Meer nieuws daarover volgt“, besluit de burgemeester.

Wie er al van droomde om een filmpje mee te pikken vanachter het stuur, blijft dus wellicht niet op zijn of haar honger zitten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten