Geen dorpsfeesten tijdens kermisweekend

Dit jaar geen kermisgevoel in Koolskamp. De Dorpsfeesten worden geannuleerd. © (Foto JM)
Redactie KW

De Koolskampse kermisaffiche oogt stilaan maagdelijk wit. Na het verdwijnen van Koolskamp Koers en de jaarlijkse stratenloop zien de organisatoren van de Dorpsfeesten na af van de editie 2020.

In 2019 nam een groep rond de muziekmaatschappij de Dorpsfeesten over van de KWB die al sedert 1982 voor de organisatie instond. Na een prima start van de driedaagse werd de rommelmarkt op zondag uiteen geregend.

Met veel moed en enthousiasme werd de editie 2020 voorbereid, maar het enthousiasme sloeg om in onzekerheid. “De veiligheidsvoorschriften wijzigden regelmatig en wij pasten ons permanent aan ten einde toch een deel van het programma te kunnen aanbieden. Dat het zaalgebeuren met onder meer de mosselavond zou sneuvelen was al vlug duidelijk. Maar we hoopten de rommelmarkt en de nieuwe retrokoers te kunnen handhaven”, zegt voorzitter Jan Dhaene.

Maar niets daarvan. De cijfers rond Covid-19 gaan de slechte richting uit en anderhalve maand voor de feesten is er de onzekerheid en de vragen rond de voorbereiding. Dus gooit het comité de handdoek in de ring. “Spijtig, want we wilden Koolskamp een mooie driedaagse én het kermisgevoel geven”, besluit Dhaene. De volgende afspraak is er tijdens het weekend van 10 september 2021.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten