Geen derde editie van gamingbeurs 1 UP in Kortrijk Xpo

De ondertussen vrij bekende gamingbeurs 1 UP zou eind februari van volgend jaar normaal opnieuw plaatsvinden in Kortijk Xpo. Dat beloofde de organisatie meteen na hun erg succesvolle tweede editie in februari van dit jaar. Helaas moeten ze nu op die belofte terug komen. “Er komt zeker een derde editie, we weten alleen nog niet wanneer”, klinkt het.

Zelfs defensie had eerder dit jaar een standje op 1 UP. © AN

Gamingbeurs 1 UP in de Kortrijkse Xpo vond plaats op zaterdag 22 en zondag 23 februari 2020 en was dit jaar pas aan zijn tweede editie toe. Toch werd er ferm uitgebreid in vergelijking met vorig jaar. Een 50tal standhouders voorzagen drie dagen lang zo’n 6.000 bezoekers van alles wat met gamen te maken heeft. Zelfs defensie bemande een standje, in de hoop nieuwe rekruten voor het leger te ronselen met hun computersimulaties.

Een groot succes dus. Er bestond dan ook geen twijfel over dat de derde editie nog uitgebreider zou worden. Tenminste, tot corona roet in het eten gooide. De organisatoren van 1 UP lieten afgelopen week weten dat er geen derde editie komt in februari.

Niet coronaproof

“Alle ingrediënten waren er nochtans om van de nieuwe editie van 1 UP een nog betere te maken”, klinkt het spijtig bij de organisatoren. “De volgende generatie gamingconsoles komt eraan en er komen aan de lopende band nieuwe games uit. Maar een internationaal evenement organiseren in het midden van een pandemie, is iets dat we gewoon niet willen doen.”

De organisatoren geloven niet dat hun evenement coronaproof kan plaats vinden. Daarom gelasten ze het nu al af. “Normaal zouden we nu de klok rond aan het werk zijn om van de derde editie een succes te maken. Maar met pijn in ons hart hebben we toch besloten om 1 UP in februari 2021 niet te laten doorgaan.”

Derde editie komt er

De organisatoren laten wel een lichtje branden aan het einde van de tunnel. “We zeggen niet dat ons evenement er niet komt in 2021, het komt er gewoon niet in februari. Wanneer het er wel komt, kunnen we niet zeggen. We kunnen de situatie onmogelijk al zo ver in de toekomst inschatten. Maar dat er op een dag een derde editie komt, is zeker!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.