Geen coronapatiënten meer in AZ Damiaan Oostende

AZ Damiaan. © Peter Maenhoudt
Gillian Lowyck

Op donderdag 11 juni mochten de (voorlopig) laatste twee COVID-19-patiënten het AZ Damiaan verlaten. Voor het eerst sinds half maart zijn er geen gehospitaliseerde COVID-patiënten meer in het Oostendse ziekenhuis.

“Deze mijlpaal is een opsteker voor iedereen die de voorbije maanden het beste van zichzelf gaf om deze crisis aan te pakken”, zegt woordvoerder Kevin Mollet.

Sinds het begin van de registratie konden 120 gehospitaliseerde coronapositieve patiënten het ziekenhuis verlaten, twee patiënten werden verplaatst naar een ander ziekenhuis en er waren ook 27 coronagerelateerde overlijdens.

Virus nog steeds actief

“Er blijft wel één COVID-afdeling operationeel, want het coronavirus is zeker nog actief”, zegt Kevin Mollet van AZ Damiaan. “Het opvolgen van alle aanbevelingen blijft noodzakelijk. In ons ziekenhuis worden nog steeds de nodige maatregelen getroffen om de patiënten met een (vermoedelijke) COVID-19 besmetting en de andere patiënten uit elkaar te houden.

Intussen werd ook de bezoekregeling verder versoepeld. “Bezoek is (behalve bij enkele uitzonderingen) toegelaten bij patiënten die minstens drie dagen ononderbroken gehospitaliseerd zijn. Er mag één (door de patiënt vooraf aangeduide) persoon op bezoek komen.” (GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten