Geen Britse variant in gemeentescholen Kortemark en Zarren

Redactie KW

Alle resultaten van de 189 in Kortemark geteste personen zijn nu ook binnen. Het gaat daarbij om leerlingen, maar ook om leerkrachten en ouders. Van die 189 tests blijken er 25 positief. Eerder waren er al besmettingen vastgesteld, zowel in De Kreke in Kortemark als in De Linde in Zarren, waar begin deze week ook grootschalig werd getest.

In gemeenteschool De Linde zijn in totaal 40 leerlingen en 5 leerkrachten besmet, terwijl in gemeenteschool De Kreke 23 leerlingen en 6 leerkrachten besmet blijken te zijn. Het gaat daarbij nergens om de meer besmettelijke Britse coronavariant. De ouders krijgen vandaag nog een update via Smartschool. Donderdag 28 januari worden de coronatesten voor de tweede keer afgenomen. Dat zal opnieuw op grote schaal gebeuren in ontmoetingscentrum De Kouter in Kortemark, voor beide scholen.

Besmettingen in kleuterklas

Jammer genoeg vallen er intussen ook twee besmettingen te noteren in de eerste kleuterklas van Zarren. Dat betekent dat de kinderen uit deze klas zo snel mogelijk getest moeten worden en in quarantaine moeten gaan. Hun ouders moeten voorlopig niet in quarantaine. Het CLB belt in de loop van vandaag alle ouders van deze klas op met extra informatie en geeft hen meteen ook een code om een afspraak te maken voor een test.

Sowieso moeten alle andere kleuters en peuters uit beide scholen in quarantaine. De gezinsleden moeten niet in quarantaine. Alle kleuters en peuters zullen donderdag ook worden getest. Voor sommige kinderen zal dit de eerste test zijn, voor andere de tweede. Deze maatregel is uit voorzorg, opdat de verspreiding niet verder zou gaan.

Ouders die nog met vragen zitten, kunnen dagelijks tussen 8 en 20 uur terecht op dit algemene infonummer: 0472 20 09 59.

(JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.