Geen braderie en openingsfeest Brigandsbrug in Ingelmunster

Dit jaar zal Stany Schamp geen stand moeten zetten op de rommelmarkt in de Schoolstraat. (foto FODI)
Redactie KW

Volgens de officiële cijfers telt onze gemeente nu heel weinig besmettingen met het coronavirus en het gemeentebestuur wil deze cijfers graag zo houden. Om de burgers te beschermen, werden er extra maatregelen genomen en werden een aantal knopen doorgehakt over geplande activiteiten.

Toen de coronacijfers een tijdje geleden de goede kant opgingen, werden in Ingelmunster voorbereidingen getroffen voor een kermisweekend eind september met een feestelijke opening van de brug, rommelmarkt, braderie en vuurwerk. Maar momenteel is het niet mogelijk om dergelijke activiteiten op een veilige manier te organiseren en dus gaan deze niet door. Als de omstandigheden het toelaten, gaat de kermis zelf wel door, met nodige veiligheidsmaatregelen.

Drive-in cinema

Wie zelf een evenement wil organiseren, moet hiervoor eerst toestemming krijgen van het gemeentebestuur. De drive-in cinema, een event in het kader van ‘Ingelmunster Zomert’, krijgt een nieuwe datum in het najaar.

“Het schrappen van de opening van de Brigandsbrug en de jaarlijkse braderie is een harde, maar niet te vermijden beslissing. De volksgezondheid staat voorop, daar weegt niets tegenop. We richten nu al onze pijlen op 2021, met hopelijk een stevig gevulde agenda”, zegt de burgemeester.

Vorige week beslisten de burgemeesters van de Midwest-gemeenten om samen te werken om het virus op regionaal niveau te bestrijden. Zo is het verplicht om altijd een mondmasker op zak te hebben en die te dragen op drukke plaatsen. Ook zijn evenementen met meer dan 100 aanwezigen verboden. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier