Geen bijkomende besmettingen in Huize Proventier

Een personeelslid in Huize Proventier werd positief getest op covid-19. © MD
Redactie KW

In woonzorgcentrum Huize Proventier in Poperinge zijn er geen nieuwe besmettingen opgedoken, nadat één bewoner en vier personeelsleden besmet raakten met het coronavirus.

Een werknemer van het woonzorgcentrum Huize Proventier in Poperinge testte twee weken geleden positief op corona. Alle bewoners en personeelsleden van het woonzorgcentrum werden collectief getest. De besmettingen bleven beperkt tot één bewoner en vier personeelsleden. “Er zijn vooralsnog geen nieuwe besmettingen opgedoken. Wel blijven we de situatie nauwlettend opvolgen en zullen we onze medewerkers de komende weken preventief testen”, zegt schepen van Welzijn Bryan Vanderhaeghe (Samen).

Bezoek in bistro blijft

“We doen dit om dragers zonder ziekteverschijnselen, die als verspreider in ons woonzorgcentrum kunnen fungeren, snel te detecteren. Zo kunnen we direct gepaste maatregelen treffen om een verdere verspreiding tegen te gaan. In plaats van een neus-slokdarmhoofd wisser zal er een speekselstaal afgenomen worden. De individuele stalen worden daarna in een pool van maximaal 20 personen getest. Indien een pool positief is, worden de individuele stalen van deze pool getest”, legt Vanderhaeghe uit. “Wat bezoekregeling betreft, blijven wij onze bistro openstellen. Daar zitten bezoeker en bewoner op 1,5m van elkaar en staat er een plexiglas tussen, we zien niet echt redenen om dit te veranderen. Bezoek op kamer moet evenwel de uitzondering blijven.” (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier