Geen bezoek meer in AZ Groeninge afdeling Reepkaai na drie besmettingen met corona

© AN
Annelies Nollet

Op de revalidatie-afdeling van het AZ Groeninge op de campus Reepkaai is vanaf vandaag, zondag, geen bezoek meer mogelijk. Dit na drie gevallen van Covid-19, een bij een patiënt en twee bij personeel. Alle patiënten en het personeel worden nu preventief getest.

Op de revalidatie-afdeling op de campus Reepkaai testte afgelopen week één patiënt positief op Covid-19. De patiënt werd onmiddellijk overgebracht naar de Covid-19-afdeling op de campus Kennedylaan.

Ook twee medewerkers op de campus Reepkaai bleken positief. Daarom besliste de ziekenhuisdirectie om vandaag, zondag 5 juli, alle patiënten op de revalidatie-afdeling en al het personeel preventief te testen op Covid-19. De testresultaten worden morgen al verwacht.

Alle patiënten hebben normaal ook recht op een partner in zorg die op bezoek kan komen. Die worden nu door het ziekenhuis persoonlijk gecontacteerd om te melden dat bezoek vanaf vandaag niet mogelijk is. Ook dit is een preventieve maatregel om een mogelijk verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Het ziekenhuis zal ook de patiënten en hun partner in zorg blijvend persoonlijk informeren over de evolutie van de situatie. Voor het bezoek op de palliatieve zorg verandert voorlopig niets. Daar blijft bezoek toegelaten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.