Geen arrestaties van feestvierders in uitgaansbuurt Knokke-Heist

In de nacht van dinsdag op woensdag kwam het tot incidenten. © belga
Redactie KW

In de uitgaansbuurt van Knokke-Heist hebben zich in de nacht van woensdag op donderdag geen nieuwe incidenten met rondhangende jongeren voorgedaan. Dat meldt de politie van de zone Damme/Knokke-Heist. De extra politiecapaciteit volstond om ervoor te zorgen dat de feestvierders het plein vrij vlot verlieten.

Door de coronamaatregelen moeten cafés tegenwoordig ten laatste om 1 uur hun deuren sluiten. Veel jongeren willen op dat moment blijkbaar nog niet naar huis, waardoor ze vaak samentroepen op het Alfred Verweeplein.

In de nacht van dinsdag op woensdag bleven zelfs honderden jongeren rondhangen. Het ging vooral om Nederlandse feestvierders. De lokale politie moest toen de steun van omliggende politiezones inroepen om de situatie onder controle te krijgen.

Extra capaciteit

Woensdagavond zette de lokale politie extra capaciteit in, met bijstand van de federale politie. Het duurde volgens korpschef Steve Desmet een half uur tot drie kwartier om de feestvierders te laten vertrekken.

“Er waren ook minder mensen, naar schatting 150 à 200. We hebben ze vlot weg kunnen krijgen en er waren geen arrestaties.” Ook de komende dagen zal extra politie ingezet worden. Als dat toch niet zou volstaan, rekent de politie op maatregelen vanuit het gemeentebestuur. (Belga/DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier