Geen alternatieve Tinekesfeesten voor de feestgemeente Heule

Redactie KW

Geen Tinekesfeesten 2020. Door de recente coronamaatregelen valt het doek over de Tinekesfeesten 2020. “We hadden gehoopt alsnog alternatieve feesten te kunnen aanbieden maar nu zijn we definitief genekt”, zeggen covoorzitters Jill D’Hulster en Simon Demaitre. Een domper voor de Heulenaars.

Voor het eerst in 57 jaar zijn er geen Tinekesfeesten. De Tinekeswerkgroep was genoodzaakt om op 1 mei, door de lockdown periode, Café Mangé af te gelasten. Eind mei nam de Tinekeswerkgroep al de beslissing om geen Tinekesfeesten te organiseren zoals de Heulenaars kennen. De werkgroep kondigde toen alternatieve feesten aan. Ze begonnen vol moed aan de het alternatieve versie maar het mocht niet zijn. De corona nekt hen.

“Ons hart bloedt maar we zijn er zeker van dat dit een verstandige keuze is”, zegt covoorzitter Jill D’Hulster. “Met de stijging van het aantal coronabesmettingen willen we geen risico’s nemen. Door de verstrengde maatregelen, die we volledig begrijpen, zijn we genoodzaakt om ook het alternatief op te bergen. Niettegenstaande hadden we ondertussen een covidwerkgroep opgericht die zich zou ontfermen over de maatregelen om tijdens de feesten de veiligheid te waarborgen.”

Tine Toert was het nieuwe thema van de alternatieve Tinekesfeesten. “We zouden twee dagen optredens organiseren op drie verschillende locaties. Zo konden we het publiek spreiden”, zegt covoorzitter Simon. “Met de huidige coronamaatregelen kunnen we zelfs onze alternatieve feesten niet organiseren. Het is financieel niet meer haalbaar.”

In september zullen doorheen Heule Tinekesvlaggen wapperen. “We willen ons geliefd tweede weekend van september niet zomaar voorbij laten gaan. “Om het gezellige Heulse groepsgevoel te behouden, willen we de Heulse straten in de aanloop van het sombere Tinekesweekend opfleuren met een Tinekesvlag”, zeggen Jill D’Hulster en Simon Demaitre. “Daarnaast voorzien we op Tinekeszondag (13 september) ontbijtpakketten met lokale lekkernijen. Op die manier blijven we allemaal in ons kot maar beleven we toch een beetje het Tinekesgevoel”.

(CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.