De wielerruilbeurs stond gepland voor zaterdag 4 april, weliswaar nog net buiten de periode van opgeschorte evenementen. Het bestuur koos er echter zelf voor om de beurs te annuleren. De wielerruilbeurs was al vele jaren een trekpleister voor koersliefhebbers van over heel de streek. Op de ruilbeurs kon je publiciteitsfoto's, persfoto's, wielerboeken, tijdschriften en allerlei andere wielerverzamelingen terug vinden.

Logische beslissing

Verantwoordelijke Jaak Decoster spreekt over een pijnlijke, maar erg logische beslissing: "We hadden beslist om nog een laatste keer de beurs te organiseren, dat zou de 25ste keer zijn en zo konden we in schoonheid eindigen. Helaas heeft corona er anders over beslist. We namen vrij snel de beslissing om de beurs te annuleren, een logische beslissing overigens. We moeten nu alle zeilen bijzetten om de verspreiding van het virus in te dijken." Jaak Decoster nam persoonlijk contact op met alle standhouders en die begrepen de situatie. "Iedereen had begrip en velen hadden het natuurlijk ook voelen aankomen", vult Decoster aan. "Zo is er begin mei ook zo'n wielerruilbeurs in Eeklo en ook daar is het mogelijk dat het niet zal kunnen plaatsvinden. Voor ons is het doek definitief gevallen, we gaan niet op zoek naar een andere datum, maar nemen dus afscheid van de beurs. Helaas niet op de manier zoals we gehoopt hadden."

Veel kruisjes

Het hoeft geen betoog dat Decoster een groot wielerliefhebber is en ook dat zal de komende weken en maanden zijn tol eisen. "Het is ongezien, maar wel terecht dat al die grote koersen afgelast worden. Het moet van tijdens de oorlog geleden zijn dat monumenten zoals de Ronde van Vlaanderen afgelast worden. Tevens ben ik ook wielerarchivaris en hou ik de uitslagen en klassementen bij. Dit jaar zal ik helaas erg veel kruisjes mogen noteren", besluit Decoster. Op dinsdag 4 mei organiseren De Yzerzonen de vierde memorial Daan Myngheer, een wedstrijd voor elite zonder contract en beloften. Er wordt gevreesd dat ook hier een afgelasting zal volgen. (JT)

De wielerruilbeurs stond gepland voor zaterdag 4 april, weliswaar nog net buiten de periode van opgeschorte evenementen. Het bestuur koos er echter zelf voor om de beurs te annuleren. De wielerruilbeurs was al vele jaren een trekpleister voor koersliefhebbers van over heel de streek. Op de ruilbeurs kon je publiciteitsfoto's, persfoto's, wielerboeken, tijdschriften en allerlei andere wielerverzamelingen terug vinden. Verantwoordelijke Jaak Decoster spreekt over een pijnlijke, maar erg logische beslissing: "We hadden beslist om nog een laatste keer de beurs te organiseren, dat zou de 25ste keer zijn en zo konden we in schoonheid eindigen. Helaas heeft corona er anders over beslist. We namen vrij snel de beslissing om de beurs te annuleren, een logische beslissing overigens. We moeten nu alle zeilen bijzetten om de verspreiding van het virus in te dijken." Jaak Decoster nam persoonlijk contact op met alle standhouders en die begrepen de situatie. "Iedereen had begrip en velen hadden het natuurlijk ook voelen aankomen", vult Decoster aan. "Zo is er begin mei ook zo'n wielerruilbeurs in Eeklo en ook daar is het mogelijk dat het niet zal kunnen plaatsvinden. Voor ons is het doek definitief gevallen, we gaan niet op zoek naar een andere datum, maar nemen dus afscheid van de beurs. Helaas niet op de manier zoals we gehoopt hadden."Het hoeft geen betoog dat Decoster een groot wielerliefhebber is en ook dat zal de komende weken en maanden zijn tol eisen. "Het is ongezien, maar wel terecht dat al die grote koersen afgelast worden. Het moet van tijdens de oorlog geleden zijn dat monumenten zoals de Ronde van Vlaanderen afgelast worden. Tevens ben ik ook wielerarchivaris en hou ik de uitslagen en klassementen bij. Dit jaar zal ik helaas erg veel kruisjes mogen noteren", besluit Decoster. Op dinsdag 4 mei organiseren De Yzerzonen de vierde memorial Daan Myngheer, een wedstrijd voor elite zonder contract en beloften. Er wordt gevreesd dat ook hier een afgelasting zal volgen. (JT)