Geen 11-novemberplechtigheid en geen Te Deum in Oudenburg

Het bestuur van NSB met v.l.n.r. Ronny Vandenberghe, Ivan Vandierendonck, Hubert Degryse, Dirk Jonckheere, Gerard Vandamme, voorzitter John Depauw en Willy Vannevel. © LIN
Redactie KW

Beide plechtigheden vallen door de huidige coronamaatregelen weg. “Een spijtige zaak, maar we moeten ons schikken naar de reglementen. We werkten wel een alternatief uit”, zegt het bestuur van de Nationale Strijdersbond van België (NSB).

Dit jaar zijn er voor de herdenking van Wapenstilstand geen bloemenhuldes aan de monumenten van Oudenburg, Westkerke en Roksem. Ze worden vervangen door het plaatsen van een kaars door NSB. “We houden wel een bloemenhulde in Ettelgem waar om 10 uur de eredienst voorzien was. Maar deze laatste kan nu ook niet doorgaan”, zegt secretaris Dirk Jonckheere.

“Voor de bloemenhulde in Ettelgem mogen enkel volgende personen aanwezig zijn: de afgevaardigde(n) van stad Oudenburg, twee afgevaardigden van bestuur NSB, mogelijks vaandeldragers (zo weinig mogelijk), en een klaroenblazer”, legt Dirk Jonckheere uit. “We kunnen de volledige parkeerzone voor de kerk gebruiken waardoor we de nodige afstand kunnen respecteren.”

Ook het Te Deum in de kerk, naar aanleiding van Koningsdag, zal dit jaar niet plaatsvinden. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier