Het gratis 1 mei festival vindt al meer dan 20 jaar plaats in het Begijnhofpark in Kortrijk. Vorig jaar kwamen er nog zo'n 5.000 bezoekers over de vloer. Maar dit jaar gooit het coronavirus roet in het eten.

"De voorbije dagen werden we geconfronteerd met een hertekening van ons sociale en economische leven. Heel wat evenementen op vlak van cultuur, sport, jeugd, podiumkunsten,...worden afgelast wegens de federale inspanningen om het coronavirus in te perken. Niemand weet hoelang deze uitzonderlijke situatie nog zal duren. Vzw Mayday Mayday wil geen onnodige risico's nemen. Promotie voeren voor ons event tijdens deze periode lijkt ons ook moeilijk. Daarom beslisten we ook om het 1 mei festival onmiddellijk te annuleren wegens overmacht", klinkt het.

"Uit zorg voor ons publiek, de artiesten, leveranciers en de vele vrijwilligers en uit solidariteit met mensen met een verhoogd risico op besmetting, willen we mee onze verantwoordelijkheid nemen tot de indijking van het COVID-19 virus", aldus secretaris Tomas Bulcaen.

De drie partners die het festival organiseren, ABVV, Bond Moyson en SP.A Kortrijk, staan volgens de organisatoren wel al klaar om in 2021 de 28ste editie van het 1 mei festival opnieuw te organiseren.

(Annelies Nollet)

Het gratis 1 mei festival vindt al meer dan 20 jaar plaats in het Begijnhofpark in Kortrijk. Vorig jaar kwamen er nog zo'n 5.000 bezoekers over de vloer. Maar dit jaar gooit het coronavirus roet in het eten."De voorbije dagen werden we geconfronteerd met een hertekening van ons sociale en economische leven. Heel wat evenementen op vlak van cultuur, sport, jeugd, podiumkunsten,...worden afgelast wegens de federale inspanningen om het coronavirus in te perken. Niemand weet hoelang deze uitzonderlijke situatie nog zal duren. Vzw Mayday Mayday wil geen onnodige risico's nemen. Promotie voeren voor ons event tijdens deze periode lijkt ons ook moeilijk. Daarom beslisten we ook om het 1 mei festival onmiddellijk te annuleren wegens overmacht", klinkt het."Uit zorg voor ons publiek, de artiesten, leveranciers en de vele vrijwilligers en uit solidariteit met mensen met een verhoogd risico op besmetting, willen we mee onze verantwoordelijkheid nemen tot de indijking van het COVID-19 virus", aldus secretaris Tomas Bulcaen.De drie partners die het festival organiseren, ABVV, Bond Moyson en SP.A Kortrijk, staan volgens de organisatoren wel al klaar om in 2021 de 28ste editie van het 1 mei festival opnieuw te organiseren.(Annelies Nollet)