Geel kunstwerk voor de kerk van Kooigem trekt de aandacht

Het gele kunstwerk dient als eyecatcher voor de tentoonstelling. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Voor de kerk van Kooigem verscheen deze week een gekleurd kunstwerk van Tom Vandeweghe, die zelf ook in Kooigem woont. De gele installatie is de eyecatcher voor de kunsttentoonstelling die plaatsvindt in de kerk. Acht Kooigemse kunstenaars stellen er hun werken tentoon.

Ook de school leverde een bijdrage aan de tentoonstelling. Vrijdagmorgen trokken de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar van de Gemeenteschool in Kooigem naar de tentoonstelling in de kerk.

Elke leerling koos een kunstwerk uit dat hem/haar aantrok. In de loop van de dag schreven de leerlingen woordspinsels, poëzie, een gedicht of een tekenening bij het betreffende kunstwerk. Hun werkjes werden in een kadertje gestopt en op het einde van de schooldag werden de verschillende kadertjes bij de kunstwerken geplaatst.

Schepen van Onderwijs Kelly Detavernier kwam ‘s voor het begin van de tentoonstelling al samen met Herwig De Praitere, directeur van de gemeenteschool al een kijkje nemen.

Schepen van Onderwijs Kelly Detavernier kwam al een kijkje nemen voor de opening van de tentoonstelling in de kerk in Kooigem.
Schepen van Onderwijs Kelly Detavernier kwam al een kijkje nemen voor de opening van de tentoonstelling in de kerk in Kooigem.© EDB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier