Geef je sportkledij nieuwe kansen

Jan de Keizer, Veronique Heleven en Carlos Baillieu van FLAC.© (Foto GST)
Jan de Keizer, Veronique Heleven en Carlos Baillieu van FLAC.© (Foto GST)
Redactie KW

FLAC heeft het hart op de juiste plaats en enthousiast namen ze deel aan de nationale actie van de Vlaamse Atletiekliga om sportkledij een tweede leven te geven én zo mee te werken aan een meer sociale wereld.

Flac Oostkamp zamelt sportkledij in om deze te schenken aan minderbedeelden. Heb jij nog oude sportkledij die je niet meer gebruikt? Kocht je een paar loopschoenen in de foute maat en wil je die schenken aan een goed doel? Flac kan jouw hulp gebruiken.

In het kader van Run Free, een project met steun van de Europese Commissie, richt de Vlaamse Atletiekliga zich naar de ontwikkeling van loopgroepen die inspelen op sociale inclusie.

Het ingezamelde sportmateriaal wordt ter beschikking gesteld aan mensen die graag willen lopen maar die geen eigen sportkledij kunnen aankopen. “We werken hiervoor samen met opvangcentra en lokale actoren die de doelgroep bereiken en gaan op zoek naar We zoeken tweedehands loopkledij, in goede staat. sportkledij die versleten is, kunnen we uiteraard ook niet gebruiken”, weet Carlos Baillieu te vertellen.

Burgemeester Jan de Keyser: “Atletiek is een laagdrempelige sport. Het mag ons dan ook niet verbazen dat atletiek vaak gebruikt wordt als middel bij sociale integratie. Mocht er toch een kledij-drempel zijn, dan heeft FLAC dit zeer handig opgelost.”

Inleveren kan bij FLAC Oostkamp. Op woensdag en vrijdag om 18u00 in hun lokaal aan de atletiekzone in De Valkaart Oostkamp en eveneens op vrijdag om 18u30 en op zondagmorgen om 10u00 in op de atletiekpiste Drogenbrood te Beernem. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier