Geef eens een streekproductenbox uit Diksmuide cadeau

Burgemeester Lies Laridon en Tijs Demyttenaere, technisch coördinator van de Groene Kans, met de streekproductenboxen. (foto ACK) © (foto ACK)
Redactie KW

In Diksmuide kan je vanaf nu een streekproductenbox kopen. Het betreft een box vol lekkere Diksmuidse producten. Er zijn drie uitvoeringen verkrijgbaar, de prijzen variëren volgens de inhoud van de box: 20, 30 of 45 euro.

“De stad Diksmuide en vzw De Groene Kans sloegen de handen in elkaar om deze box te realiseren. Alle producten komen van lokale handelaars zoals vlees van Bien Acquis en slagerij Nautilius, bieren van de Drie Mussen, Papegaai, Dolle Brouwers, Nachtraaf, kazen van onder meer Keiems Bloempje, producten van de Lovie, Duin&Polder en eigen producten van De Groene Kans en het boekje ‘bezoek Diksmuide’ waar nog meer streekproducten in te ontdekken zijn”, vertelt Tijs Demyttenaere, technisch coördinator van de Groene Kans.

“We werken met dagverse producten en volgens het seizoensaanbod van groenten en fruit. Voor de verpakking van de streekproductenbox hebben we gezocht naar een ecologische en duurzame oplossing. We hebben een doos die volledig composteerbaar is met een venster bovenaan waardoor de ontvanger al iets kan zien van de inhoud: vlees, kaas, broodbeleg, bier, siroop met een smaakje én een uniek kaasplankje. Het kaasplankje met daarin gegraveerd de skyline van Diksmuide en de tekst ‘boter en kaas van de bovenste plank’ is uniek en zal zeker door de ontvanger gewaardeerd worden”, aldus burgemeester Lies Laridon.

“We zagen een gat in de markt, staken de hoofden samen en zorgden voor de realisatie van een streekproductenbox waar we trots op zijn. Het is een perfect geschenk: lekker én leuk. Omdat er met dagverse producten wordt gewerkt, moet de box vooraf besteld worden. Na bestelling krijgt men dan ten laatste na twee dagen een bericht dat die kan worden opgehaald. We starten stap voor stap maar kijken naar de toekomst om het aanbod eventueel nog aan te vullen met extra producten.”

Wie iemand blij wil maken met lekkers van Diksmuidse bodem kan de streekproductenbox bestellen via https://www.bezoekdiksmuide.be/streekproductenbox of via tel 051 51 05 72. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier