Gedurfde première jubileumkomedie ‘Ene gast, twee bazen’ valt op met grote cast en liveband

Er verscheen heel wat schoon volk op de rode loper n.a.v. de première van Ene gast, twee bazen in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Er viel dan ook wat te vieren, namelijk de jubileumeditie voor de tiende verjaardag van De Komedie Compagnie. En het mocht duidelijk iets meer zijn…

Producent Theatertainment maakte een gewaagde keuze met Ene gast, twee bazen dat voor het eerst op de planken staat in Vlaanderen met een bijzonder grote cast voor een komedie en ook nog eens een liveband op het podium. Regisseur Stany Crets zag Sven De Ridder, Koen Van Impe, Jasmine Jaspers, Ludo Hellinx, Ludo Hoogmartens, Shana Pieters, Laurenz Hoorelbeke, Anouck Luyten, Kevin Bellemans, Sven Tummeleer, Walter Baele en een liveband helemaal los gaan. Tot grote tevredenheid. Deze voorstelling staat garant voor een zorgeloos avondje plezier van de bovenste plank.

Eigenlijk is deze komedie gebaseerd op Carlo Goldoni’s theaterklassieker uit de achttiende eeuw Knecht van twee meesters. Een typisch stijlvoorbeeld van de commedia dell’arte. Theaterrecensenten waren wereldwijd laaiend enthousiast over deze eigentijdse versie. One man, two guvnors kreeg talrijke nominaties en prestigieuze theaterprijzen en is nu eigenlijk in Antwerpen te zien in een Vlaamse bewerking. Deze versie speelt zich af in de vroege jaren zestig op Linkeroever in Antwerpen, waarbij een jonge gast werkt voor twee totaal verschillende bazen die dit niet weten van elkaar. Wat volgt is een heerlijke komedie, waarin allerlei bizarre personages opduiken tot grote verwarring van het sympathieke hoofdpersonage. Het publiek krijgt een hilarische, feestelijke voorstelling voorgeschoteld vol humor, prachtige decors en vrolijke muziek. Te zien tot en met 8 december in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

(PADI – foto’s FODI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.