Gedicht MOONIE van Heulenaar Joris Denoo wint brons in Nederland

Joris Denoo © CHH
Redactie KW

Heulenaar Joris Denoo (67) is laureaat in de prestigieuze Poëzieprijs Rinke Tolman in Nederland. Met het gedicht MOONIE kreeg hij de derde plaats. Opvallend is dat de drie laureaten uit Vlaanderen komen. Het thema van deze editie was ‘Zwerfkei’.

De gemeente Soest reikte voor de tiende keer de Rinke Tolmanpoëzieprijs uit. Rinke Tolman (1891-1983) was veldbioloog, journalist en auteur van natuurboeken, poëziebundels en ereburger van Soest. Het gedicht MOONIE was goed voor brons. Naast Joris Denoo is Geert Viaene uit Brugge eerste en Frank van den Houte Grimbergen tweede.

De organisatoren waren vol lof over de inzendingen .”Het was mooi om te lezen, hoeveel mensen in Nederland en Vlaanderen actief bezig zijn met poëzie. Het is duidelijk dat de deelnemers hun hart en ziel in hun werk gelegd hebben”, aldus de organisatoren van ‘Stichting Literaire Activiteiten Soest’ (Nederland).

Joris Denoo is een Vlaams germanist, dichter, proza- en toneelschrijver. De veelzijdige taalkunstenaar publiceert poëzie, verhalen, columns, toneel, essays, educatieve teksten, jeugdboeken en vertalingen.

(CHH)

Het gedicht van Joris Denoo:

MOONIE

De maan neemt van het water

waar ze in schijnt een trage foto

met de maan erop.

Het kind met de zwerfkei

doet het water rimpelen.

De maan schrikt zich rot

en trekt zich terug

in haar donkere kamer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier