Woensdagmorgen wordt de gedetineerde die een cipier aanviel in de gevangenis van Brugge overgeplaatst. Tot die tijd blijft het personeel werken volgens het minimaal regime, zo is dinsdag beslist op de personeelsvergadering. Dit houdt in dat er geen bezoek en geen wandeling is.

Het gevangeniswezen betreurt dat het personeel de actie blijft voortzetten. "We hebben de garantie gegeven dat de gedetineerde zal worden overgeplaatst. We hadden gehoopt dat de actie daarop ging stoppen", klinkt het.

Woensdagavond gaat een 24-urenstaking van start in alle Belgische gevangenissen. De staking staat los van het incident in de gevangenis van Brugge en zal geen invloed hebben op de overplaatsing van de gedetineerde in kwestie. Het normale regime in de gevangenis van Brugge zal dus pas na de 24-urenstaking worden hervat.

(Belga)

Woensdagmorgen wordt de gedetineerde die een cipier aanviel in de gevangenis van Brugge overgeplaatst. Tot die tijd blijft het personeel werken volgens het minimaal regime, zo is dinsdag beslist op de personeelsvergadering. Dit houdt in dat er geen bezoek en geen wandeling is.Het gevangeniswezen betreurt dat het personeel de actie blijft voortzetten. "We hebben de garantie gegeven dat de gedetineerde zal worden overgeplaatst. We hadden gehoopt dat de actie daarop ging stoppen", klinkt het. Woensdagavond gaat een 24-urenstaking van start in alle Belgische gevangenissen. De staking staat los van het incident in de gevangenis van Brugge en zal geen invloed hebben op de overplaatsing van de gedetineerde in kwestie. Het normale regime in de gevangenis van Brugge zal dus pas na de 24-urenstaking worden hervat. (Belga)