Gedaan met aanschuiven aan het verkeerde loket in Kuurns gemeentehuis

Schepen Ann Messelier probeert het nieuwe ticketsysteem in het gemeentehuis van Kuurne met succes uit. We herkennen ook loketmedewerkers Mieke, Aleidis, Heidi, Rebecca en Saida. © Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Om haar inwoners beter te helpen, voert de gemeente Kuurne vanaf volgende week maandag 19 februari een nieuw klantenbegeleidingssysteem in. Lang wachten om uiteindelijk bij de verkeerde medewerker terecht te komen, wordt daarmee verleden tijd.

Bevoegd schepen van Burgerzaken Ann Messelier (CD&V) gaf donderdagnamiddag een korte demonstratie aan de gloednieuwe infozuil. Wie zich er vanaf maandag aanmeldt, krijgt een ticketje en wordt door de juiste, gespecialiseerde ambtenaar zo snel mogelijk opgeroepen en geholpen. “Wij zijn erg ambitieus wat klantvriendelijke dienstverlening betreft. De verbouwing van het gemeentehuis met de nieuwe, open loketwerking en ruimere openingsuren was een eerste stap. Nu investeren we in een aantal initiatieven met een rechtstreekse meerwaarde voor de burger“, aldus de schepen.

Het nieuwe systeem is simpel: je geeft bij aankomst in het gemeentehuis aan waarvoor je komt – een rijbewijs, nieuwe identiteitskaart of de nodige reisdocumenten bijvoorbeeld – en de ticketzuil met bijhorende infoschermen geven duidelijk aan bij wie je terecht kan. “Vooral op donderdagavond en zaterdagen kan het hier erg druk zijn. Als je tijdens de piekuren, na lang aanschuiven, dan te horen krijgt dat je aan het verkeerde loket bent, raak je – terecht – geërgerd. Deze toepassing moet die frustratie grotendeels wegnemen”, zegt Ann Messelier.

De kostprijs van de infozuil, de schermen en de nodige software bedraagt 37.500 euro. “Zowel op korte als op langere termijn zal dit systeem zijn vruchten afwerpen”, klinkt het nog. “De burger is niet alleen correcter en vaak ook sneller geholpen, we zullen binnenkort ook perfect kunnen nagaan welke diensten extra aandacht verdienen op welk moment. Dit laat ons toe om de dienstverlening bij te sturen waar nodig. Op die manier willen we permanent verder werken aan het verbeteren van klantgerichtheid.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier