Gebruikers van dagverzorgingscentrum Huyse Kenhoft in Tielt palmen OCMW-bureaus in

Een geslaagde verhuizing, dat smeekt om een toost, die personeel en gebruikers van DVC Huyse Kenhoft uitbrachten met hun familieleden. © TVW
Redactie KW

De gebruikers van het dagverzorgingscentrum Huyse Kenhoft hebben voor twee jaar hun intrek genomen in leeggemaakte bureaus van het administratief centrum van het OCMW. Begin 2022 zullen ze ernaast in een gloednieuw gebouw terechtkunnen.

Huyse Kenhoft verhuist al geruime tijd van het ene tijdelijk onderkomen naar het andere. De voorbije vijf jaar vonden de senioren onderdak in een ruime woonst in de Volderstraat, maar die werd door de private eigenaar verkocht en zo moest er tegen 1 november een andere oplossing worden gevonden.

Toen schepen en voorzitster van de welzijnsvereniging Zorg Tielt Pascale Baert (Iedereen Tielt) eind vorige winter voorstelde om tijdelijk uit te wijken naar de benedenverdieping van het administratief centrum in de Deken Darraslaan kreeg ze bakken kritiek van oppositiepartij SP.A, die het pand totaal ongeschikt vond. “Ik ben toch blij dat we deze keuze gemaakt hebben, want er is hier bijna dubbel zoveel plaats als in de Volderstraat.”

Dagje dicht

Maandag 7 oktober vond de verhuizing plaats. Daardoor bleef Huyse Kenhoft, gewoonlijk toegankelijk van maandag tot vrijdag, uitzonderlijk een dag dicht. Dinsdag konden de gebruikers, in het gezelschap van familieleden, kennismaken met hun nieuwe tweede thuis. Daar kan verantwoordelijke Veronique Desplenter nu tot 28 personen zinvolle dagbesteding aanbieden in plaats van maximaal 23 voorheen.

“We beschikken hier over een woonkamer en een ruim tweede vertrek voor rustige activiteiten zoals kaarten. En ook over twee kamers met een bed. In de Volderstraat moesten we het stellen met één kamer waarin twee bedden stonden. Niet echt bevorderlijk voor de privacy”, zegt Veronique.

Prijskaartje van het project is 3,5 miljoen euro, waarvan 2,5 miljoen al opzij staat – schepen Pascale Baert

Een en ander betekent wel dat de medewerkers van de sociale dienst en de administratie een andere plek in het gebouw kregen toegewezen. De spreekkamers bevinden zich nu in een container achter het Sociaal Huis aan de overzijde van de Deken Darraslaan.

Volgens schepen Pascale Baert is er beterschap op komst. “In januari 2022 willen we rechts van dit gebouw een nieuw dagverzorgingscentrum met plaats voor een 40-tal gebruikers openen. Erboven komen 16 serviceflats.” Het bouwwerk zal verbinding maken met het administratief centrum van het OCMW. Prijskaartje van het project is 3,5 miljoen euro, waarvan 2,5 miljoen de voorbije jaren al werd opzijgezet.

(TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten