Gebouwen Inter-Beton in Trakelweg staan te koop, toekomst site onduidelijk

Sinds kort hangt er een groot bord te koop aan de toren van Inter-Beton. Er zijn al een aantal biedingen geweest, maar de site is voorlopig nog niet verkocht. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Sinds kort hangt er een groot bord te koop aan de toren van Inter-Beton. Er zijn al een aantal biedingen geweest, maar de site is voorlopig nog niet verkocht. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois

Inter-Beton verlaat naar alle waarschijnlijkheid Roeselare, tenzij de markt alsnog opnieuw zou aanzwengelen. De site met opvallende toren aan de kop van de vaart staat te koop. “We hebben de activiteiten volledig stilgelegd”, vertelt Vincent Allaerts van Inter-Beton.

Inter-Beton is sinds de jaren 70 actief in de Trakelweg 54 in Roeselare, vooral de toren is daarbij een duidelijk herkenpunt aan de kop van de vaart. Of die toren er over enkele jaren nog staat, is onzeker, net als de hele toekomst van de site. Er hangt een groot bord te koop en de kans dat Inter-Beton er nog aan de slag gaat, is klein. Al sluiten ze niets uit. “Tot voor enkele maanden waren we actief in 31 centrales verspreid over het land, we zijn vooral gespecialiseerd in de sectoren cement, beton en bouwmaterialen”, legt Vincent Allaerts van Inter-Beton uit.

“Daar is sinds begin dit jaar verandering in gekomen. Door corona is ook onze markt flink veranderd. Uit economische voorspellingen bleek dat de huidige coronacrisis financieel gezien zijn sporen zou nalaten. Net zoals in 2020 werd voorspeld dat in 2021 de vraag naar beton verder zou afnemen. Daarom heeft Inter-Beton besloten zijn productiecapaciteit wat te verminderen, onder andere door de stillegging van de centrale in Roeselare. Er is interesse getoond vanuit verschillende bedrijven voor de site. De uiteindelijke bestemming hangt af van de evolutie van de markt en de aanbiedingen.”

De Roeselaarse centrale zorgde voor de productie en levering van stortklaar beton. Er waren in totaal 18 personen actief. “Voor de werknemers werd een oplossing gezocht in een van de andere vestigingen in de regio”, aldus Vincent Allaerts nog. (TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.