Geboortezuil onthuld in Oliebergpark in Moen

© GV
Redactie KW

Onder grote belangstelling werd in het Oliebergpark in de Vaartstraat te Moen een nieuwe geboortezuil onthuld. Daarop staan alle namen van de kinderen die in 2018 in Groot-Zwevegem geboren werden.

In 2016 is de gemeente Zwevegem gestart met de inrichting van een geboorteplekje. “De eerste keer was in 2016 waar we in het Lettenhofpark in Zwevegem-Knokke een zuil met de namen van de kinderen uit 2015 konden inhuldigden. Het tweede plekje is aan het ‘Kikkerstekje’ in Heestert waar de kinderen van 2016 een geboortezuil kregen en de kinderen geboren in 2017 kregen een geboorteplekje in het Surremontbos te Otegem.”, vertelt jeugdschepen Isabelle Degezelle.

Volgens de schepen werd er bewust gekozen voor een symbolische aanpak van het geboorteplekje en niet voor een geboortebos. “We willen niet het aantal bomen van een geboortebos of het al dan niet slagen van de groei van een bepaalde boom laten tellen, maar wel de symboliek die achter dit geboorteplekje als rustgevende groene plek gaat.”

Alle 232 namen van de kinderen die vorig jaar geboren werden, en in Zwevegem of deelgemeenten wonen, staan netjes geordend op een zuil met vier kanten. Dit volgens de seizoenen. “Wanneer je weet in welk seizoen je bent geboren kan je al meteen aan de juiste kant van de zuil gaan zoeken. Zo zien we dat er in de lente maar liefst 64 kinderen genoteerd staan, in de zomer 57 namen, in de herfst 58 en dat er in de winter 53 kinderen geboren werden.”, besluit de schepen.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier