Gastronomische creaties nu ook in automaat in Ruiselede

Annelies Bergez bij de gloednieuwe automaat op de parking in de Verlovestraat. (foto TVW)
Redactie KW

Dat het Ruiseleedse gastronomische restaurant Tafel 10 net als heel de horeca opnieuw de deuren dicht moet houden, heeft Bert Denoulet en Annelies Bergez toen beslissen om hun culinaire creaties voortaan ook in een automaat aan te dienen. “Dit is nog toegankelijker dan ons takeawayaanbod.

De automaat staat op de parking van Tafel 10 in de Verlovestraat. Gastvrouw Annelies Bergez overwoog de stap samen met haar man Bert Denoulet al in de eerste lockdown. “Toen duidelijk was dat er ook een tweede tijdelijke sluiting van het restaurant zat aan te komen, hebben we niet langer getwijfeld”, zegt ze.

zonder reserveren

“We bieden onze klanten wel elk weekend een meeneemmenu van drie gangen aan, maar zo’n automaat maakt onze verfijnde keuken nog net iets toegankelijker. Je hoeft niet vooraf te reserveren en op een afgesproken moment langs te komen. Het kan gewoon in het passeren. Als je ons gastronomisch voorgerecht, hoofdgerecht en dessert uit de automaat haalt, valt het ook een paar euro goedkoper uit dan bij takeaway, al zorgen we daar wel voor een iets andere afwerking en enkele extraatjes.” Om je een idee te geven van wat je uit de automaat kunt toveren: vorige week zat er risotto met butternut en coquille, filet van wilde eend met een peertje en pastinaakpuree en speculaastrifle met mandarijn in. Een soepje met garnituur en lekker comfortfood behoren ook tot het vaste aanbod. “Dat kan bijvoorbeeld lasagne zijn die we bereiden met heel veel groentjes en gehakt van een leve

rancier uit de regio. Want wat geldt in ons restaurant, geldt ook hier: de gerechten bevatten heel wat streekproducten en zijn lekker vers.” We kunnen niet anders verwachten van een gastronomisch restaurant dat met een score van 13,5 op 20 in de befaamde Gault&Millau-gids prijkt. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier