Gaslek na werken in tuin vlak naast brandweerkazerne Koekelare

© (Foto JH)
Redactie KW

De brandweer van Koekelare moest vrijdag in de voormiddag niet eens uitrukken met wagens om ter plaatse te gaan bij een gaslek in Koekelare. Dat bevond zich immers in een tuin aanpalend aan de kazerne.

Rond 11 uur werd melding gemaakt van een gaslek in de Oostmeetstraat in Koekelare. Terwijl de brandweerlieden naar hun kazerne reden die eveneens gelegen is in de Oostmeetstraat werden ze bij de oprit opgewacht door een tuinaannemer. Die vertelde hen dat ze in de tuin moesten zijn waarvan het poortje aanpaalde aan de oprit naar de brandweerkazerne. Daardoor konden ze de brandweerwagens laten staan om het euvel te gaan bekijken.

Bij werken in de tuin zat de tuinman met een heggenschaar in een kleine koperen gasleiding die langs de omheining liep naar een gasfles. Die werd doorboord waardoor er gas ontsnapte uit de fles. Dat gas vervloog vrij snel waardoor het ontploffingsgevaar ook snel week. Het lek kon ook snel gedicht worden. De brandweer voerde nog metingen uit in het huis maar dat bleek negatief te zijn. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier